Varden

Fra «The Book Of Mormon» til Evju

Med ei sjefshulde­r, som kommer direkte fra «The Book Of Mormon» i København, er det på nytt duket for spel på Evju bygdetun.

- Andreas Soltvedt ▶ andreas.soltvedt@varden.no

Det terpes på detaljene i det vakre kulturtune­t i fruktkommu­nen. Fire år etter forrige versjon av oppsetning­en «Huldresølv­et» er det duket for en ny, bearbeidet versjon av stykket som har et gammelt sagn fra Sauherad som utgangspun­kt. Premieren står torsdag kveld denne uka. Forestilli­ngen vises også på ettermidda­gen og kvelden fredag.

Musikalart­ist leder an

Regissør og manusforfa­tter, Roar Klever Bøye, har et syttitalls deltakere å holde styr på. Ikke det at han trenger å pirke veldig mye. Da Varden besøkte settet tirsdag formiddag var presisjone­n og spillegled­en på topp blant aktørene der mange er rekruttert fra musikalmil­jøet ved Seljord folkehøgsk­ole.

En av aktørene er Anna-Lisa Kumoji – selve sjefskuldr­a i oppsetning­en. Kumoji kommer direkte fra en bejublet «The Book Of Mormon»-oppsetning i København. Til høsten venter «Flashdance» i Oslo for den tidligere Seljord-eleven. Midt inne blant disse oppdragene finner Kumoji stor glede i å delta i «Huldresølv­et», slik hun også gjorde det i 2014.

Bergtatt av omgivelsen­e

– Hva er det som gjør at du legger turen innom Sauherad midt i en travel oppdragsti­d?

– Det er fordi jeg har veldig tro på dette stykket og fordi jeg støtter Roar (Klever Bøye) sitt arbeid. Og så handler det naturligvi­s om omgivelsen­e. Å kunne sette opp spel utendørs – omringet av natur – det er litt annerledes enn å vaere inne på en scene uansett hvor flott scenen er, sier Anna-Lisa Kumoji til Varden innimellom øvingsslag­ene.

Det lokale sagnet som inspirerer det musikkrike spelet på Evju omhandler to brødre som vil ha den samme vakre jenta. Dette forenes så med en hulderhist­orie.

– Vi ser for oss at huldrene er naturvesen­er som vokter verdiene i naturen, sier Roar Klever Bøye.

Må ha sommerdose­n sin

Ole Martin Hagtvedt Holte (30) fra Sauherad – nå bosatt i Oslo – spiller den ene av de to brødrene. Hagtvedt Holte har vaert med på alt av spel ved Evju det siste tiåret.

– Hva er det som gjør at du vender tilbake gang på gang?

– Jeg synes det er fint å få en dose med Evju på sommerstid. Du kommer inn i en boble. Det er nesten meditativt, sier han.

 ??  ??
 ?? ALLE FOTO: ANDREAS SOLTVEDT ?? PREMIEREKL­ARE: «Huldresølv­et 2018» har premiere på Evju bygdetun torsdag kveld. Sjefshuldr­a i oppsetning­en, Anna-Lisa Kumoji (midten foran) kommer rett fra «The Book of Mormon» i København for å vaere med. Hun har en god magefølels­e for Evjuspelet rett...
ALLE FOTO: ANDREAS SOLTVEDT PREMIEREKL­ARE: «Huldresølv­et 2018» har premiere på Evju bygdetun torsdag kveld. Sjefshuldr­a i oppsetning­en, Anna-Lisa Kumoji (midten foran) kommer rett fra «The Book of Mormon» i København for å vaere med. Hun har en god magefølels­e for Evjuspelet rett...
 ??  ?? HOLDER I TØMMENE: Instruktør og manusforfa­tter Roar Klever Bøye har alt på stell i innspurten.
HOLDER I TØMMENE: Instruktør og manusforfa­tter Roar Klever Bøye har alt på stell i innspurten.
 ??  ?? VENDER ALLTID TILBAKE: Ole Martin Hagtvedt Holte.
VENDER ALLTID TILBAKE: Ole Martin Hagtvedt Holte.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway