Varden

Vurderer å flytte fra musikkbråk­et

Marith Weholt er så plaget av musikkbråk at hun vurderer å flytte fra huset på Vestsida.

- ▶ Per Arne Rennestrau­m per.arne.rennestrau­m@varden.no

▶ Marith Weholt er så plaget av musikk fra utesteder at hun nå vurderer å flytte fra Vestsida.

▶ – Arrangemen­ter på privat grunn har ikke vi noe med, sier kultursjef Mariann Eriksen.

Til nå har hun nøyd seg med å evakuere byen på de mest støyherjed­e helgene. I helga var hun imidlertid hjemme i huset på Moldhaugen på Vestsida. Weholt hadde besøk og var lykkelig uvitende om hva som var i gjaere på andre siden av elva.

Festen var dråpen

Men tidlig på kvelden lørdag braket det løs for den mye omtalte sommerfest­en på Osebro. Først klokka 02.00 ble musikken stanset.

– Det er dråpen som får det til å renne over for meg. Jeg har vurdert å flytte til et roligere sted, og nå må jeg kanskje gjøre alvor av det, sier hun.

Også tidligere har hun latt seg intervjue i Varden om musikkbråk. Da endte det med en rekke nedsettend­e ytringer mot Weholt i kommentarf­eltene.

Hun tror mange er redde for å refse Porsgrunns musikkregi­me nettopp for å unngå den slags ukvemsord fra folk som mener at «såpass må du tåle når du bor i en by.»

– Når de ser meg på byen, så tenker de sikkert at der går den drittkjerr­inga som ikke tåler konserter. Men det er ikke det som er poenget. Jeg liker musikk, men jeg vil bestemme når og hva jeg skal høre på. Det er ikke andre som skal diktere at jeg ligger søvnløs om natta. For meg er dette uholdbart. Og folk kan bare slutt å skjelle meg ut på Facebook, for der er jeg ikke likevel, sier Weholt.

Varden fortalte om festen natt til søndag, der Café Osebro og flere hundre gjester feiret sommeren med høylytte toner fra Claes Lindberg covershow. Med tillatelse fra politiet holdt de det gående til klokka 01.00. Tidligere i sommer har hun også vaert plaget av iherdig pianospill­ing fra samme sted.

– Den ene gangen var det så ille at jeg dro bort på Osebro for å se. Da var det en pianist inne i glasshuset. Anlegget var koplet til en forsterker og en bass. De må da kunne ta bort bassen! sier Marit Weholt.

– Flere tiltak

Daglig leder Knut Mjåland ved Cafe Osebro forteller at det er satt i verk flere tiltak for å redusere støynivået.

– Jeg har dialog med et par stykker som fast klager på høyt støynivå, sier han.

I vanlige helger er det en pianist som holder det gående til klokka 02.00 om natta i glasspavil­jongen ned mot elva.

– Vi har hatt dialog med naboer om støy og satt i verk flere tiltak. Det ene er å gå over fra DJ til pianounder­holder. Vi har også redusert bassnivået og rettet høyttalern­e opp mot selve restaurant­en. Det er automatisk­e dørlukkere. Alle dørene skal vaere lukket klokka 23.00 om kvelden. Dessuten måler vi støyen hver helg, sier Mjåland.

Han viser til at det bor mye folk i byen og på Vestsida. Bare noen få har problemer med støyen.

– Vi har prøvd å gjøre de tiltakene vi kan gjøre uten at det går på akkord med drifta her. Vi ønsker å vaere her i mange år til, men da må vi fortsatt finne på ting som trekker folk, sier han.

 ?? FOTO: PER ARNE RENNESTRAU­M ??
FOTO: PER ARNE RENNESTRAU­M
 ??  ?? FEST: Her i Osebro-hagen kan det vaere livlig om sommeren. Ikke alle setter pris på det.
FEST: Her i Osebro-hagen kan det vaere livlig om sommeren. Ikke alle setter pris på det.
 ??  ?? PLAGSOMT: Musikkbråk fra byen fører til ødelagte helger for Marith Weholt, som bor på andre siden av elva for Osebro.
PLAGSOMT: Musikkbråk fra byen fører til ødelagte helger for Marith Weholt, som bor på andre siden av elva for Osebro.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway