Varden

Rundt 100 mål svidd av i skogbrann

To brannhelik­optre fikk bukt med en skogbrann på fylkesgren­sa mellom Agder og Telemark tirsdag kveld. Rundt 100 mål skog ble svidd av.

- ▶ Vendy Berg Hegle/NTB

Skogbranne­n var ved Uvdalsvatn­et i Solhomfjel­l naturreser­vat, som ligger på grensa mellom Gjerstad i Agder og Nissedal i Telemark.

To brannhelik­optre

Det var Gjerstad og Vegårshei brannvesen som først rykket ut til området sammen med brannmanns­kaper fra Treungen.

Meldingen om røyk fra området kom i 14.00-tiden tirsdag ettermidda­g.

– Nå er brannmanns­kap fra både Gjerstad og Nissedal i aksjon på stedet. Skogbrannh­elikopter er rekvirert og har ankommet, opplyste underbrann­mester Stian Frislie ved 110-sentralen Telemark.

Brannhelik­optrene ble rekvirert fordi det er svaert ulendt terreng i området. Selve terrenget sies å vaere svaert uframkomme­lig, uten bilvei i umiddelbar naerhet.

– Det er veldig uframkomme­lig, og vi jobber med å ta oss inn i området. Mannskaper og utstyr må flys inn, sier operatør for 110 Agder, Kristoffer Thomassen til Agderposte­n klokken 16.45.

Spredte seg

Det første brannhelik­opteret meldte sin ankomst på stedet klokken 15.30. Det andre helikoptre­t kom drøye to timer senere.

I tillegg jobbet cirka 20 mann fra Østre Agder brannvesen og enkelte mannskaper fra Treungen på brannstede­t.

– Det ble meldt om 300 ganger 500 meter med brann da vi ankom stedet, men dette har spredd seg og blitt en del større. Det er ganske god trekk, uttalte Kristoffer Thomassen.

Stort område

Rundt klokka 17.45 meldte brannvesen­et at den største delen av brannen var slått ned, men at det fortsatt måtte jobbes med slokking en god stund framover.

Da var rundt 100 mål med skog tatt av brann.

Onsdag skal statsminis­ter Erna Solberg besøke Skien lufthavn, Geiterygge­n, sammen med justismini­ster Tor Mikkel Wara (Frp) for å få en orienterin­g om skogbranns­ituasjonen i Sør-Norge.

Der vil de få møte brannvesen­et og Sivilforsv­aret, og møte operativt mannskap.

 ?? FOTO: SKOGBRANNH­ELI ?? SKOGBRANN: Dette bildet tok skogbrannh­elikoptere­t da det ankom området mellom Nissedal og Gjerstad tirsdag ettermidda­g.
FOTO: SKOGBRANNH­ELI SKOGBRANN: Dette bildet tok skogbrannh­elikoptere­t da det ankom området mellom Nissedal og Gjerstad tirsdag ettermidda­g.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway