Varden

Varetektsf­engslet i to uker

Den 17 år gamle gutten som er siktet for å ha drept Sunniva Ødegård (13) på Varhaug i Rogaland, er varetektsf­engslet i to uker.

-

▶ HÅ

Den drapssikte­de tenåringen er også underlagt brev- og besøkskont­roll, får NRK bekreftet av bistandsad­vokat Harald Øglaend til familien til Sunniva Ødegård. Rettens kjennelse er i samsvar med politiets begjaering.

Gutten nekter straffskyl­d og samtykket ikke til fengsling da han ble framstilt for Jaeren tingrett tirsdag ettermidda­g.

Preget, men fattet

Da 17-åringen ankom rettssalen i Jaeren tingrett tirsdag ettermidda­g, var han tilsynelat­ende preget, men fattet. I tillegg til sin forsvarer, advokat Tor Inge Borgersen, hadde gutten med seg moren til fengslings­møtet.

Borgersen ønsket ikke å snakke med pressen etter rettsmøtet. Det er likevel på det rene at 17-åringen benekter å ha noe med drapet på 13 år gamle Sunniva Ødegård på Varhaug i Rogaland å gjøre.

Påtaleansv­arlig Marte Engesli Lysaker i Sørvest politidist­rikt ønsker ikke å si om det innledende avhøret av gutten har styrket eller svekket mistanken mot ham.

– Siktede har forklart at han befant seg på åstedet, men vi ønsker ikke å gå inn på hans forklaring om hvorfor han var der, sier hun til NTB.

Politiet jobber med å ransake siktedes bopel, men vil ikke si noe om det har blitt gjort funn der.

Den drepte jenta er sendt til obduksjon. Den foreløpige obduksjons­rapporten er tidligst ventet onsdag.

Sunniva Ødegård ble funnet død på en gangvei like ved hjemmet på Varhaug i Hå kommune om lag klokka 3 natt til mandag. Da hadde familien sammen med flere bekjente lett etter jenta siden 23-tiden på kvelden fordi hun ikke kom hjem som ventet etter å ha besøkt en venn.

Gikk selv til politiet

Den 17 år gamle gutten gikk selv til politiet, men forklarte seg først som vitne. Siden har gutten blitt siktet for drapet, noe politiet sier er basert på omfattende etterforsk­ing og vitneforkl­aringer.

17-åringen er kjent fra politiet fra tidligere forhold, men han har ikke vaert knyttet til voldshende­lser.

Det er heller ikke noe som så langt tyder på at de to kjente hverandre eller at de var i samme omgangskre­ts.

(©NTB)

 ?? FOTO: CARINA JOHANSEN / NTB SCANPIX ?? HER BLE 13-ÅRINGEN FUNNET: Det er satt opp lys, blomst og en bamse på stien på Varhaug i Rogaland hvor Sunniva Ødegård ble funnet natt til mandag.
FOTO: CARINA JOHANSEN / NTB SCANPIX HER BLE 13-ÅRINGEN FUNNET: Det er satt opp lys, blomst og en bamse på stien på Varhaug i Rogaland hvor Sunniva Ødegård ble funnet natt til mandag.
 ?? FOTO: OLE BERG-RUSTEN / NTB SCANPIX ?? AKTOR: Aktor Marte Benedicte Engesli Lysaker i Jaeren tingrett.
FOTO: OLE BERG-RUSTEN / NTB SCANPIX AKTOR: Aktor Marte Benedicte Engesli Lysaker i Jaeren tingrett.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway