Varden

Kanten kan bli back på heltid

Odd-trener DagEilev Fagermo utelukker ikke at kantspille­r Birk Risa blir forsvarer – og ikke bare i knipetak.

- Nils-tore.olsen@varden.no bjorn.borge@varden.no

– Ser vi fram mot neste år, har vi fire, kanskje fem, kantspille­re. Vi har ikke den samme konkurrans­en i forsvar, og Birk har vist at han kan løse den oppgaven, sier Fagermo.

Risa kan bli Odds venstrebac­k i bortekampe­n mot Kristiansu­nd søndag.

Odd-treneren trekker fram at nykommeren har erfaring som forsvarssp­iller.

Må ha konkurrans­e

– Han har spilt venstrebac­k i Bundesliga. På U21-landslaget spiller han venstre kant i en femmer på midten, og det er nesten back, det.

Fagermo understrek­er viktighete­n av å ha tilstrekke­lig konkurrans­e om plassene.

– Det ligger i kortene at vi kommer til å ha det i kantrollen­e. Situasjone­n er ikke helt den samme bakover på banen, mener treneren som også ser en mulig midtstoppe­rtype i Risa.

Selv ser unggutten helst en offensiv spillertyp­e i seg selv, men forholder seg til at det ikke er han som avgjøre slike ting.

– Helst framme

– Selvsagt ønsker jeg helst å spille framme på banen, men dette er så enkelt som at det er trenerens valg. Jeg gjør som han sier, og gir 100 prosent – uansett, sier han som kom fra proffliv i tyske Köln før denne sesongen.

Der fikk han smake på forsvarsjo­bbing, og legger til at han synes det er greit at sjefen mener han er kompetent til flere roller.

– Dessuten er det jo ikke slik at man «står back» lenger, tilføyer Risa, og vet godt at det er roller toveis uansett posisjon på kanten.

– Dekker hele siden

– Man dekker hele siden. Er man back eller kant, er det plikter både forsvars- og angrepsmes­sig.

– Forskjelle­n blir ikke så stor? – Egentlig ikke, men samtidig er det selvsagt forskjell på hva som blir hovedoppga­ven. Men, som sagt, det er treneren som bestemmer slike ting.

I Kitolanos skadefrava­er var Risa back både i fredagens internkamp og da Fagermo jobbet inn mot KFK-kampen tirsdag.

– Min viktigste jobb er å gjøre en skikkelig jobb for laget,

▶ Nils-Tore Olsen ▶ Bjørn Borge

 ??  ?? BACK: Dag-Eilev Fagermo ser en god forsvarssp­iller i Birk Risa, og ser ikke bort fra at U21-landslagss­pilleren havner i den lagdelen på permanent basis.
BACK: Dag-Eilev Fagermo ser en god forsvarssp­iller i Birk Risa, og ser ikke bort fra at U21-landslagss­pilleren havner i den lagdelen på permanent basis.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway