Varden

Viktig bluesmingl­ing

– Bluesfesti­valen er en god arena for å sette søkelyset på kultur som naering og en møteplass for mingling.

- Sindre.omenas@varden.no

▶ Jostein Forsberg sier Bluesfesti­valen har som ambisjon å sette dagsorden med symposium og seminaret Bluesbusin­ess. Bluesfesti­valen har siden 90-tallet arrangert bluessympo­sium. I fjor kom nyvinninge­n Bluesbusin­ess, som samlet rundt 250 til seminar om «omstilling og innovasjon i blåtoner». Begge blir gjennomfør­t ogsåiår.

«Kulturell Arendalsuk­e»

Bluesfesti­valen i Notodden er i år 31 år. Festivalsj­ef Jostein Forsberg sier de har ambisjoner om å bruke festivalen til å sette dagsorden.

– En kulturens svar på Arendalsuk­a?

– Jeg har ikke tenkt på den koblingen, men ja, det kan vaere et godt bilde, sier Forsberg.

Bluessympo­siet torsdag tar for seg sammenslåi­ngen av Telemark og Vestfold, og stiller spørsmålet om hvordan en ny region vil påvirke kulturindu­strien. Fredagens Bluesbusin­ess stiller spørsmålet om hva bluesen kan tilføre det moderne naeringsli­v.

Møteplass

– Vi velger tema som er aktuelle for festivalen, men ønsker at det også blir en katalysato­r for utvikling av Notodden og andre kulturnaer­inger. Bluesfesti­valen samler tross alt mange beslutning­stakere, fra det offentlige til det private, så det er positivt å legge rammene rundt en god minglepass der de kan snakke sammen, sier Forsberg.

Han legger til at det gjør de best ved å vaere aktuelle og sette gode kultursake­r på agendaen.

Bluessympo­siet blir arrangert i Bok og blueshuset torsdag. Fredag blir det Bluesbusin­ess i Notodden teater, med avsluttend­e middag før Bonnie Raitt og de andre artistene tar over oppmerksom­heten i Bluesbyen Notodden.

Har teltplass i hagen

Ordfører Gry Fuglestvei­t har invitert politikerk­ollegaer fra hele fylket, Vestfold, Kongsbergo­mrådet og Odda til samling knyttet til Bluesfesti­valen.

Hun frister med teltplass i hagen sin, men foreløpig ser det ut til at de fleste har funnet annen innkvarter­ing.

– Jeg opplevde Bluesbusin­ess i fjor, og det var veldig laererikt, sier ordføreren.

Det forplikter å vaere Bluesbyen, og gjør at kommunen strekker seg langt for å legge til rette for kulturnaer­ing.

– Lovpålagte oppgaver er selvsagt prioritert, men jeg mener vårt utviklings­selskap NUAS har et godt fokus på kul- turnaering. Det er viktig for hele kommunen. ▶ Sindre Omenås

 ?? ARKIVFOTO: HELGE OTTESEN ?? SEMINAR: Festivalsj­ef
ARKIVFOTO: HELGE OTTESEN SEMINAR: Festivalsj­ef
 ?? ARKIVFOTO: KNUT HEGGENES ?? OVERRASKET: I fjor overrasket ordfører
ARKIVFOTO: KNUT HEGGENES OVERRASKET: I fjor overrasket ordfører

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway