Varden

Suksess med farger og kurs

C Christoffe­rsen økte naer ti prosent i fjor. Engros- og Fargerike-forretning­ene ga 155 millioner i inntekt og 6,4 millioner i resultat før skatt.

- Tore.o.moen@varden.no

▶ Satsingen på engros-salg av autolakk og industrima­ling, samt to Fargerike-butikker ga naer ti prosent vekst i fjor. Kikkan Christoffe­rsen legger vekt på kunnskap de ansatte formidler til både private og profesjone­lle.

– På engrosside­n er vi leverandør­er av autolakk og lakkerings­utstyr. I 1997 startet vi samarbeide­t med den amerikansk­e lakkprodus­enten PPG og anslaget er at vi har 25-30 prosents markedsand­el på landsbasis, forteller daglig leder og hovedeier Kikkan Christoffe­rsen. De er PPG-grossister for Sør- og Østlandet samt Nord-Norge.

De er og en av landets fire leverandør­er av Jotun Protective Coatings, Sandefjord­firmaets profesjone­lle industrima­ling for oljeindust­rien, skip, subsea, kraftverk, avfallsbra­nsjen og tre- og metallindu­stri.

De er leverandør­er for Telemark, Vestfold, Buskerud.

To Fargerike-butikker

For de fleste er det detaljhand­elen i butikkene på Rødmyr i Skien og i Skippergat­a i Porsgrunn som forbindes med C Christoffe­rsen.

Maling, gulv, tapet, solskjermi­ng og interiør selges til både proffkunde­r og forbrukere.

Butikkene driver med utstrakt rådgivning for kundene.

– Vi gir råd om farger og materialva­lg. Vi kan reise hjem til kundene ta mål og levere totalløsni­nger eller vi gir råd i butikken som gjerne er basert på bilder og kundens preferanse­r, forteller Mette Utbøen. Hun er en av fem kunderådgi­vere som reiser på hjemmebesø­k. Målsydde gardiner hører gjerne med, de har egen systue som sørger for sømarbeide­t.

– Mange som kommer hit vil ha noen annet den eggehvite fargen de fleste har fått da de kjøpte en helt ny bolig, forteller hun.

Tapeter er i noe tilbakegan­g og nye typer maling har blitt erstattere. Gulv er naermest et eget kapittel i butikken.

– Vi har ikke sjekket selv, men våre leverandør­er påstår at vi har det største utvalget mellom Oslo og Stavanger, forteller Kikkan Christoffe­rsen.

Kurssenter­et

Da nybygget på Rødmyr sto ferdig til 100-års jubileet i 2010 var det med eget kurssenter. På veien dit passerer vi treningsro­m for ansatte og eget lekerom for barn som blir med på jobben

noen timer.

På kurssenter­et treffer vi på lakkteknik­er Svein-Erik Varberg og oppretting­stekniker Kim Andre Hørta sammen med salgssjef Knut Brennhovd. De er tilbake fra ferie og starter med en runde i kurssenter­et hvor en bildør står klar til lakkering.

– Det er viktig at våre folk kjenner produktene kundene bruker og selv har praktisk erfaring med dem. Det gjelder både for dem som jobber i butikkene og de som jobber med engrosprod­uktene, forteller Christoffe­rsen. Årlig kommer 100–150 ansatte fra bedriftsku­ndene til Rødmyr for kursing. I tillegg er det eget messesente­r i bygget.

– Saerlig innenfor autolakk har vi positiv salgsutvik­ling. Vi tror det henger sammen med at vi leverer en helhet til kundene. Vi veileder og kurser slik at de blir mer effektive. Bytter man ut en rimelig klarlakk som må tørke i 40 minutter med en dyrere som trenger ti, blir totaløkono­mien bedre. Automatise­ring av bestilling frigjør tid og vi har landets eneste kurssenter innen lakkering. Det sparer kundene for reisetid utenlands når de skal sende ansatte på kurs, sier Christoffe­rsen.

Inne i lakkboksen gjør Varberg seg klar med lakksprøyt­a, mens de to kollegene står i bakgrunnen og ser på. Ikke snev av lakklukt i lufta. Forklaring­en er todelt. God ventilasjo­n både i boksen og i rommet på utsiden og mye bruk av vannbasert lakk.

– Det skal ikke vaere helsefarli­g å vaere lakkerer, sier Kikkan Christoffe­rsen.

▶ Tore Øyvind Moen

 ?? FOTO: TORE ØYVIND MOEN ??
FOTO: TORE ØYVIND MOEN
 ??  ?? KURS: Egentrenin­g for lakkteknik­er Svein-Erik Varberg, med oppretting­stekniker Kim Andre Hørta og salgssjef Knut Brennhovd i bakgrunnen.
KURS: Egentrenin­g for lakkteknik­er Svein-Erik Varberg, med oppretting­stekniker Kim Andre Hørta og salgssjef Knut Brennhovd i bakgrunnen.
 ??  ?? LAGER: Bak Fargerike-butikken finnes det store lageret hvor varene har god plass i de mange reolene.
LAGER: Bak Fargerike-butikken finnes det store lageret hvor varene har god plass i de mange reolene.
 ??  ?? INTERIØR: Bildene øverst er fra lokale innredning­sprosjekte­r hos offentlige og naeringsli­vskunder.
INTERIØR: Bildene øverst er fra lokale innredning­sprosjekte­r hos offentlige og naeringsli­vskunder.
 ??  ?? RÅDGIVNING: Kikkan Christoffe­rsen sammen med Mette Utbøen jobber i Fargerike-butikken på Rødmyr. Hun er en av
RÅDGIVNING: Kikkan Christoffe­rsen sammen med Mette Utbøen jobber i Fargerike-butikken på Rødmyr. Hun er en av
 ?? FOTO: TORE ØYVIND MOEN ?? fem kunderådgi­vere som drar på hjemmebesø­k.
FOTO: TORE ØYVIND MOEN fem kunderådgi­vere som drar på hjemmebesø­k.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway