Varden

Sødlund har signert avtale med Odd

André Sødlund (21) er enig med Odd om en treårsavta­le.

- ▶ Nils-Tore Olsen nils-tore.olsen@varden.no

André Sødlund (21) har signert en treårsavta­le med Odd, og blir klar for skiensklub­ben senest 1. januar 2019.

Det har lenge vaert kjent at Odd har jaktet Sandefjord-spilleren. I forrige uke naermet partene seg. Nå er de enig om en treårsavta­le.

Det bekrefter spilleren selv til Varden etter onsdagens trening i Sandefjord.

– Ja, jeg er enig med Odd om en treårsavta­le og gleder meg veldig til å komme til klubben.

– Om jeg skal til Skien i dag (onsdag), torsdag eller fredag, vet jeg ikke akkurat nå. Det får jeg beskjed om fra min agent.

Den agenten er Thomas Skilbred, som tidligere jobbet i Odd.

– Vi avventer en beskjed fra Odd om når det skal skje. Mer vet jeg ikke nå, svarer han.

Senere onsdag ankom han Skien for å skrive under på kontrakten med sin kommende klubb.

Nye steg

Spilleren med 10 U-landskampe­r for Norge ser på Odd som et par skritt opp på karrierest­igen.

– Grunnen til at jeg sa ja til Odd er for å ta nye steg videre. Jeg har vaert i Sandefjord lenge og føler at det er tiden for å komme seg litt videre. Da vil jeg få nye impulser i en klubb som er bedre enn Sandefjord, rett og slett.

– Hvordan tror du spillestil­en i Odd vil passe deg?

– Det passer meg veldig fint. Det tenkte jeg på 16. mai, da vi lå under 5–0 og jeg løp i låna og prøvde å vinne ballen. Så, ja, de spiller en type fotball som passer meg fint.

– Har du snakket med DagEilev Fagermo?

– Jeg har hatt noen samtaler.

Satt ut av laget

Før sommerpaus­en ble det mindre spilletid i Sandefjord enn vanlig. Vestfoldin­gene gjør det samme som det Fagermo gjør med spillere som vil bort.

– Martí Cifuentes (hovedtrene­r) har vaert tydelig på at han vil bruke spillerne som vil vaere her. Det er helt fair, det. Jeg har bare trent og stått på så best som mulig. Han satte meg inn i den siste kampen borte mot Haugesund, så jeg må vel ha vist noe på treningen som gjorde meg fortjent til det, spør han naermest konkludere­nde.

Den kommende Odd-spilleren håper at han kan få «pila på brystet» før overgangsv­induet stenger i Norge 15. august.

– Jeg har lyst til å spille kamper, det er jo det som er gøy. Jeg håper at klubbene finner en løsning på det.

Sandefjord skal ha samme behovet for penger som det Odd skal ha. 21-åringen vet likevel ikke om de vil selge i sommer.

– Det vet jeg ingen ting om. Det er noe klubbene må finne ut av. Jeg vet heller ikke hvor langt det eventuelt har kommet. Men som sagt, jeg håper på en overgang i sommer.

Hvis han kommer 1. januar må Odd betale i underkant av 300.000 kroner i utdannings­kompensasj­on.

 ??  ??
 ??  ?? BEKREFTER: André Sødlund bekrfter selv at han er enig medOddom en treårsvatl­e fra 1. januar. Nå håper han ta klubbene blir enig om en overgang allerede i sommer.Etter 1. jnauar er det utdannings­kompensajs­on som blir Odds utgift. Den skal vaere i underkant av 300.000 kroner.
BEKREFTER: André Sødlund bekrfter selv at han er enig medOddom en treårsvatl­e fra 1. januar. Nå håper han ta klubbene blir enig om en overgang allerede i sommer.Etter 1. jnauar er det utdannings­kompensajs­on som blir Odds utgift. Den skal vaere i underkant av 300.000 kroner.
 ??  ?? TRENING: André Sødlund trente som vanlig med Sandefjord onsdag. Torsdag er han trolig i Skien for å skrive uinder på sin treårsavta­kle med Odd.
TRENING: André Sødlund trente som vanlig med Sandefjord onsdag. Torsdag er han trolig i Skien for å skrive uinder på sin treårsavta­kle med Odd.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway