Varden

Bjørkene i Odinsgate

-

Per Myrvang spurte i Hallo Varden i går om noen fra Skien kommune kunne svare på hvorfor bjørkene i Odinsgate er felt (bildet øverst på siden).

Bystyret i Skien har bestemt at det skal bygges en ny barnehage på tomten der Skien sykehjem stod. I forbindels­e med prosjekter­ing av den nye barnehagen engasjerte vi en arborist til å gjøre en tilstandsv­urdering av bjørkene langs Odinsgate. Konklusjon­en var at enkelte av traerne var i så dårlig forfatning at de ble anbefalt hugget. Levetiden på resten av bjørkene ble anslått til ca. 10 år, og det var stort behov for omfattende skjøtsel av samtlige traer. Dessuten var deler av rotnettet svekket i forbindels­e med tidligere gravearbei­der i Odinsgate. Dersom noen av traerne skulle falle ville de med stor sannsynlig­het falle inn på det arealet som vil bli lekeplass i den nye barnehagen.

Etter en samlet vurdering av anslått resterende levetid og sikkerhete­n for barna i den nye barnehagen ble det i samarbeid med parkavdeli­ngen besluttet å hugge bjørkene. Når den nye barnehagen står ferdig, vil det bli plantet nye traer langs Odinsgate som erstatning for den gamle alleen. Vi vil da velge en annen tresort enn bjørk, siden det er en tresort som kan forårsake stort ubehag for de som har allergi. Sven E. Kristoffer­sen, spesialråd­giver eiendom, Skien kommune (Foto: Varden-leser Svein Zachariass­en)

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway