Varden

Vi som kikker på egen navle

- Per Arne Rennestrau­m journalist

Jeg leste her om dagen at pressen er den mest navlebesku­ende bransjen i Norge. For eksempel er det ingen andre som er så sykelig opptatt av å formidle sin egen fortreffel­ighet. Men så er det da også få som har en så god grunn til det, må man kunne si.

Det er likevel flere dager siden jeg har sett noen kolleger skue inn i navlen. Og skal man få et skikkelig innblikk i herlighete­n, må man ta i bruk et speil. Det gjelder å se godt etter. Der inne kan det befinne seg både lo og muligens noen smuler hvis man har spist knekkebrød eller kjeks med bar overkropp. Det siste vil jeg uansett advare mot. Bar overkropp, altså.

I lengden kan vi bli lei av å bedrive navlebesku­ing, eller nabelschau som det jo heter på tysk. Det får holde med en halv time om dagen, og det anbefales å få det unnagjort i god tid før middagen. Det er nok ikke alt der inne som er like appetittve­kkende, men vi tøffe journalist­er lar oss ikke stanse av den slags. Navlebesku­ing betyr angivelig at man er selvopptat­t, men alle kan ha godt av å se seg selv i speilet, enda så nedslående det kan føles av og til. Noen ganger ser vi ikke lenger enn nesa rekker. Det kan i noen tilfeller faktisk vaere ganske langt, uten at vi skal trekke fram noen veldig gode eksempler på det. Det får da vaere grenser for navlebesku­ing.

I den grad pressen er navlebesku­ende, så er vi i godt selskap. Det er nemlig veldig mange som er opptatt av det vi driver med. Daglig får vi kjeft og muligens også litt ros for det som kokes sammen i spalter og på intetnett. Bare de ikke ber om å få beskue navlen vår, så er dette kun moro.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway