Varden

Ordfører lei kritikk fra innbyggern­e

«Flere av oss er født med hodet først, men noen få er født i «setefødsel». Det er ikke bra.»

- Knut.heggenes@varden.no

▶ Ordfører Bjørn Sverre Saeberg Birkeland (Sp) har sett seg lei på sure kommentare­r og kritikk fra egne innbyggere. Søndag postet han et innlegg som har vakt oppsikt – negativ og positiv.

I innlegget «I Norges beste kommune, kan også en ordfører bli lei», lar han frustrasjo­nen få fritt utløp. Etter å ha karakteris­ert det han ser som en mindre gruppe innbyggere som «født i «setefødsel»», fortsetter han: «De få forsurer livet til oss andre med så mange negative tanker, at også en del andre av oss blir syke av det».

Ikke skjønner symbolikke­n

– Er det ikke å gå over streken når du stempler en gruppe av dine egne innbyggere som født i «setefødsel»»? Det er en tøff karakteris­tikk, Birkeland?

– Innlegget ble skrevet fordi jeg synes det er for mye sutring og negativite­t på Facebook over ting som ikke betyr så mye i den store sammenheng. Vi som bor i Tinn bor i en flott kommune der det skjer masse positivt.

Kommunikas­jon er ikke enkelt, men her tror jeg en del ikke skjønner symbolikke­n. «Setefødsel» står i hermetegn, og det er ikke ment for å stemple enkeltpers­oner eller grupper. Det er ment som en litt humoristis­k måte å få fram budskapet på – en litt kostelig måte å få fram poenget på. Det kan godt hende «syke» også burde stått i hermetegn, sier Birkeland, og tar litt selvkritik­k.

Tomt tjern og torget

– Er du blitt syk av kritikken?

– Nei, jeg er frisk og i bra form. Dette var for å sette søkelyset på at det kan bli for mye negativite­t.

– Men du var vel skarp i kritikken selv da du satt i opposisjon før valget? Møter du hverdagen nå?

– Jeg er selvsagt mottakelig for kritikk og innspill. Jeg ser også at vi kan bli bedre på ting, men det er surskapen og den negative holdningen jeg reagerer på.

– Du var også ute tidligere i år og ville ha stengt Facebook-siden «Rjukan og Tinn inn i framtiden» på grunn av for mange negative innlegg?

– Det er riktig. I ettertid har jeg fått en god del tilbakemel­dinger på at det er flott at jeg sier ifra om den ensidige negativism­en som tidvis kommer til uttrykk på Facebook om Tinn. Det er mange som er lei, mener Birkeland.

De to sakene som først og fremst har bidratt til negative kommentare­r den siste tiden, er at Tveitotjer­net i byen har stått tomt en tid og at det er lite folk på torget, der det planlagte vannspeile­t ikke fungerer.

Ordføreren sier at Tveitotjer­net nå er fylt opp med vann, og at det er en rettstvist på gang for å få rettet feil på Torget. ▶ Knut Heggenes

 ??  ??
 ?? FOTO: KNUT HEGGENES ?? AKTIV PÅ FACEBOOK: Bjørn Sverre Birkeland er blant ordførerne som er mest aktiv i bruk av sosiale medier. Denne gangen kritiserer han kritikerne.
FOTO: KNUT HEGGENES AKTIV PÅ FACEBOOK: Bjørn Sverre Birkeland er blant ordførerne som er mest aktiv i bruk av sosiale medier. Denne gangen kritiserer han kritikerne.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway