Varden

– Fiendtlig forslag

Bysjef Lars Iver Larsen tror kunder vil skygge unna Vestsida og sentrum som følge av en dobbel dose rødt lys.

- Per.arne.rennestrau­m@varden.no

▶ Reaksjonen kommer etter Vardens oppslag om rundkjørin­gen ved Vabakktunn­elen som har vaert en slags innfartspo­rt til Vestsida og Porsgrunn sentrum. Her skal det bli lyskryss inn mot Vestsida, slik at bilister skygger unna og heller kjører via Vabakkentu­nnelen.

–Disse planene er direkte fiendtlige for naeringsli­vet byen. De er en gave til matpakkebi­listene, for det er jo de som i dag står i kø i Vabakkentu­nnelen og som Bypakke Grenland vil løfte fram. Jeg synes ikke det er god miljøpolit­ikk å prioritere disse framfor kundene. Det er jo også påfallende at denne typen forslag aldri blir fremmet i forbindels­e med kjøring til Herkules eller andre eksterne sentre, sier lederen i Porsgrunn Min By.

Han mener man i stedet må ta tak i det som er problemet, nemlig tungtrafik­k som bruker sentrum og Vestsida som snarvei.

Nei til tungtransp­ort

Han har en idé

–Det er så enkelt som å skilte med innkjøring forbudt for tunge kjøretøy. Og så kan det gjøres unntak for varetransp­ort til naeringsli­vet på Vestsida og i sentrum. Da får vi den effekten som vi er ute etter.

– I stedet skrur man bare igjen skruen mer og mer. Til slutt gir både kunder og butikkdriv­ere opp. Tiltaket som det nå legges opp til er å skyte spurv med haglgevaer, sier han.

–De får heller flytte trafikklys­ene ned til PP-krysset. Der har de ventet på det i ti år, legger Larsen sarkastisk til.

Leder Finn Morten Steen og nestleder Jan Johnsen i Vestsida Fellesskap har et bedre øye til Bypakka-planer. De frykter likevel at en ny propp ved innkjøring­a til Vestsida vil føre til at lokalkjent­e i stedet tyr til sideveier. Snikkjørin­g i bakgater er allerede en populaer aktivitet i forbindels­e med manglende lysreguler­ing i PP-krysset,

Må hindre gjennomkjø­ring

–En hel klar forutsetni­ng er at det blir satt i verk tiltak som hindrer gjennomkjø­ring, i Kirkegata, Anders Baars veg og andre sidegater, sier Jan Johnsen.

Finn Morten Steen mener det kan vaere greit å vente og se effekten før man feller en dom.

–Vi ønsker redusert gjennomgan­gstrafikk, men ikke at kunder forsvinner, sier han.

▶ Per Arne Rennestrau­m

 ?? FOTO: PER ARNE RENNESTRAU­M ?? REAGERER: Lars Iver Larsen frykter kundene vil unngå sentrum når de får nok en dose med rødt lys.
FOTO: PER ARNE RENNESTRAU­M REAGERER: Lars Iver Larsen frykter kundene vil unngå sentrum når de får nok en dose med rødt lys.
 ?? FOTO: ARKIV ?? FORUTSETNI­NG: Jan Johnsen og Finn Morten Steen mener det er en forutsetni­ng at man hindrer snikkjørin­g i sidegatene.
FOTO: ARKIV FORUTSETNI­NG: Jan Johnsen og Finn Morten Steen mener det er en forutsetni­ng at man hindrer snikkjørin­g i sidegatene.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway