Varden

17-åring avbrøt avhør

17-åringen som er siktet for drapet på Sunniva Ødegård avbrøt onsdag avhørene med politiet.

- (NTB)

Det bekrefter seksjonsle­der Bjørn Kåre Dahl i Sørvest politidist­rikt overfor NTB.

– Vi hadde ham inne til avhør, men han avbrøt etter veldig kort tid. Jeg vil ikke si noe om hvorfor han avbrøt avhørene, sier Dahl til NTB. Det var NRK meldte at avhørene var avbrutt.

– Vi har fortsatt ønske om å snakke med den siktede. Det vil vaere en viktig informasjo­nskilde, og vi vil gjøre nye forsøk på å få avhørt ham den naermeste tiden, sier Dahl.

Bekrefter at Ødegård ble drept

Sunniva Ødegård (13) ble funnet død på en gangvei like ved hjemmet på Varhaug i Hå kommune natt til mandag.

En foreløpig obduksjons­rapport bekrefter at Sunniva Ødegård ble drept, men politiet vil ikke avsløre detaljer.

Tidligere onsdag ble det meldt at 17-åringen skulle bli konfronter­t med funn i obduksjons­rapporten under dagens avhør, men seksjonsle­der Dahl vil ikke bekrefte at de hadde planer om å ta opp dette.

– Vi har ikke meddelt offentligh­eten noen ting om dette, og vi kan derfor heller ikke si noe om dette var blant temaene før dagens avhør ble avbrutt, sier Dahl. Han vil heller ikke si noe om hvorvidt obduksjons­rapporten har styrket eller svekket mistanken mot 17-åringen.

Samme kveld som Sunniva Ødegård ble meldt savnet kom det også meldinger om innbrudd i Trekløvere­n barnehage, ikke langt fra funnstedet. Den nå drapssikte­de 17-åringen ble tidlig koblet til innbruddet. 17-åringen har erkjent innbruddet.

– Men han sier at han ikke har begått drapet.

Gutten meldte seg først som vitne, men Dahl vil ikke si noe om hvorfor han gjorde det.

– Det var materialet vi hadde og øvrige opplysning­er som ledet til siktelsen. Vi gjorde ikke noe avhør av ham hvor han hadde status som vitne, selv om det var som vitne han først meldte seg.

Utelukker ikke andre involverte

– Vi vil fortsatt avhøre vitner, men samtidig er vi nå ikke i en begynnende bearbeidin­gsfase hvor vi ser naermere på materialet vi har samlet inn., sier Dahl.

– Har dere utelukket at andre enn 17-åringen kan stå bak drapet eller at andre kan vaere involvert?

– Vi har ingen indikasjon­er på at andre var med, men fordi vi enda ikke har fasiten på hva som har skjedd kan vi heller ikke utelukke det.

 ?? BEGGE FOTO: NTB SCANPIX ?? PÅ STIEN: Blomster, lys og bamser er blitt lagt ned på stien på Varhaug hvor Sunniva Ødegård ble funnet natt til mandag.
BEGGE FOTO: NTB SCANPIX PÅ STIEN: Blomster, lys og bamser er blitt lagt ned på stien på Varhaug hvor Sunniva Ødegård ble funnet natt til mandag.
 ??  ?? INFORMERTE: Seksjonsle­der Bjørn Kåre Dahl i Sørvest politidist­rikt informerte om status i etterforsk­ningen.
INFORMERTE: Seksjonsle­der Bjørn Kåre Dahl i Sørvest politidist­rikt informerte om status i etterforsk­ningen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway