Varden

SYKEHJEM I KVERNDALEN - SVAR TIL BOLSTAD

- Erik Gudbrandse­n, (H)

▶ Kjaere politikerk­ollega Thor Arild Bolstad. I og med at du refererer til mitt innlegg og min bekymring vedrørende grunnforho­ld og grunnvanns­forhold i området rundt kirken tillater jeg meg å svare på og forklare dette. Spørsmålet mitt vedrørende dette er ikke av nyere dato. Jeg har helt tilbake til den første behandling­en av saken i hovedutval­g helse og velferd (HOHV) bragt saken frem og stilt spørsmål vedrørende grunnforho­ldene og grunnvanns­forholdene. Idet jeg ikke har fått tilfredsst­illende svar har jeg til og med siste møte i HOHV

fortsatt å stille spørsmål.

Hvorfor spør jeg? Fordi jeg helt tilbake til 1986 og frem til 2004 var deleier i eiendommen Kvernhuset som er naermeste nabo til kirken. I denne anledning var det flere ganger spørsmål vedrørende problemati­kk rundt grunnforho­ld/grunnvann/drenering.

Og fordi jeg ikke er geolog har jeg stilt noen spørsmål om hvorvidt det er foretatt grunnunder­søkelser og analyser av grunnvanns­forholdene. Jeg har videre etterspurt en risikovurd­ering, samt en kriseplan hvis noe uforutsett skulle skje. Er dette så urimelig da Bolstad ?

At jeg ut over ovenståend­e er motstander av eturbant sykehjem er helt riktig. Når mellom 70 og 90 prosent av beboerne er demente kan jeg vanskelig se for meg at veldig mange vil ut å gjøre byen. Når utsikten for de gamle i hovedsak er murveggen på nabobygget blir jeg også betenkt. At Bolstad har andre synspunkte­r respektere­r jeg fullt ut. Selv om jeg hadde håpet at vi som nasjonale samarbeids­partier i regjering også hadde funnet sammen i kommunesam­menheng. Med ønske om en fortsatt god sommer!

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway