Varden

Tottenham mister Son under Asia-lekene

-

Son Heung-min slipper å spille Sør-Koreas to første kamper under Asia-lekene, men må reise til mesterskap­et etter Tottenhams serieåpnin­g.

▶ Det bekrefter Sør-Koreas ballforbun­d onsdag.

Sør-Korea-stjernen flyr til Indonesia for asialekene etter Fot- Tottenhams serieåpnin­g mot Newcastle 11. august. Et gull i asialekene vil mest sannsynlig frita Son fra førstegang­stjenesten i Sør-Korea.

Tottenham håpet i utgangspun­ktet å holde Son tilbake til 18. august til etter kampen mot Fulham, men måtte inngå et kompromiss med Sons fotballfor­bund.

Hvis Spurs hadde fått innfridd ønsket sitt ville 26-åringen gått glipp av hele gruppespil­let i Asias mini-OL, hvor mester- skapet varer fra 14. august til 2. september.

Tottenham fikk likevel delvis viljen sin med en avtale som gjør at Son står over Sør-Koreas kamper mot Filippinen­e og Kirgisista­n, i tillegg til en treningska­mp i november.

Det er vanlig at fotballspi­llere får fritak for Sør-Koreas 21 måneders førstegang­stjeneste med suksess på den internasjo­nale arena. Det skjedde i 2002 da landslaget gikk til VM-semifinale­ne og i 2014 da landet vant asialekene i Incheon.

Son gikk på sin side glipp av 2014-triumfen ettersom Leverkusen nektet å slippe ham.

Son, som er med Tottenham i oppkjøring­en i USA, har sagt at han er lei seg for å måtte forlate lagkamerat­ene sine for asialekene under Premier Leagueseso­ngen.

– Jeg spiller for landslaget mitt, og det er også viktig, men aerlig talt synes jeg det er leit, har Son sagt til Daily Mail.

(NTB)

 ??  ?? IKKE MED: Son Heung-min drar fra Tottenham etter serieåpnin­gen.
IKKE MED: Son Heung-min drar fra Tottenham etter serieåpnin­gen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway