Varden

De overtar dyrehotell­ets

Hundedelen av Dalane dyrehotell blir fra 1. oktober overlatt til Linda Jenssen og Sondre Solstad.

- Pal.egil.tornholm@varden.no

▶ De to eier dyrebutikk­en Buddy på Amfi Brotorvet. Snart skal de også drive innkvarter­ing og tilsyn med inntil 32 hunder på dyrehotell­et til Evelyn Løvsjø og Ronald Johnsen i Gjersethve­ien, snaue fem minutters kjøring fra E18/Hageland Bamble.

Buddy-paret overtar ansvaret for hundene etter Anne Katrine Mjåltvedt, som gir seg etter ett år. Linda Jenssen vet best hva tilleggsjo­bben går ut på, ettersom hun jobbet på dyrehotell­et et drøyt år for et par år siden. Hun er innstilt på mer vask og sjauing enn klapp og kos. Hanna Lilleheil jobber med hundene i dag og blir med videre.

Vant til lange dager

– Vi ønsker et bein til å stå på, selv om dyrebutikk­en har gått knallbra så lang i år, og så er vi jo begge dyreelsker­e, forklarer Sondre Solstad med en god latter. Han tilføyer at de begge er vant til å jobbe lange dager og ha tilsyn med kjaeledyr hver eneste dag året rundt. Fra høsten blir Linda mer opptatt på dyrehotell­et, mens Sondre passer butikken.

Dyrehotell­ets eiere Evelyn Løvsjø og Ronald Johnsen beholder ansvaret for å ta smådyr i pensjon, som katter, kaniner, marsvin, fugler og andre. Hun har tidligere drevet frisørsalo­ng, først på Ekstrand og så hjemme, men har de siste årene viet kreftene helt og holdent til dyrehotell­et i Bamble-skogen.

Reiser helt fra Stavern

Pensjonate­t ligger veldig landlig til, og i sommermåne­dene er det stor rift om plassen.

– Det har vaert fullt hele sommeren, med venteliste for hundedelen. Veldig mange faste kunder bestiller plass i god tid, mens nye kunder kommer til, oppsummere­r Løvsjø. De naermeste sammenlign­bare tilbudene er Grenland Dyrepensjo­nat i Skien og Re Dyrehotell i Vestfold, påpeker hun.

Flere hundeeiere har hytte i naerheten og parkerer den firbeinte for å kunne gjøre en lengre utflukt, gjerne til Danmark.

Dit skulle Britt Eidsheim og Petter Eriksen Oksum, men uten 8-åringen Nicko. Søndag tok de turen helt fra Stavern for å plassere hunden på Dalane.

– Vi har vaert her to ganger før og vaert kjempeforn­øyde, sier de to, som har familie i naerheten.

▶ Pål Egil Tornholm

 ??  ?? OVERTAR HUNDEPASSE­T: Linda Jenssen og Sondre Solstad på benken, til vanlig Johnsen.
OVERTAR HUNDEPASSE­T: Linda Jenssen og Sondre Solstad på benken, til vanlig Johnsen.
 ??  ?? FARVEL: Britt Eidsheim og Petter Eriksen Oksum fra Stavern overlater Nicko (8), en cavalier, til Hanna Lilleheil, for en hundefri ferie i Danmark.
FARVEL: Britt Eidsheim og Petter Eriksen Oksum fra Stavern overlater Nicko (8), en cavalier, til Hanna Lilleheil, for en hundefri ferie i Danmark.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway