Varden

– Agurkfri sommer

Sommeren har vaert god for den revyklare duoen, der det har vaert kø av nyheter som bare må bli humor av.

- Sindre.omenas@varden.no

▶ Brannlukte­n fra mai sitter fremdeles i veggene i Bakgården til Kafé K, der Lena Barth Aarstad og Ruben Kvålseth øver det årets «Sommerlatt­er».

Lena fikk mange telefoner fra folk som var bekymret for den nå tradisjons­rike revyforest­illingen hennes da brannen i Galleri Osebro ble kjent.

– Jeg fikk tilbud om å låne telt. Heldigvis hadde vi planlagt forestilli­ngene i august i år, for jeg mener vi kler å vaere her i Bakgården. Det er en fin følelse av å vaere både inne og ute, sier Lena Barth Aarstad.

Gullsommer for revy

Tørken har satt sitt preg på denne sommeren, men det har absolutt ikke vaert tørke i nyhetssake­r som skriker etter å bli tema på en revy.

– En rådmann med hjemmekont­or, ordfører som får dekket alt med sølvpapir og krigen på Frednes. De gode nyhetene har stått i kø i sommer, og jeg tenker at det må vi ha med og det ...

– Og nå har vi fått hele treenighet­en inn i fiskerimin­isterens kontor, siden det ikke er ministeren eller nestledere­n i Frp som har vaert i Iran, men privatpers­onen Per Sandberg, legger Ruben Kvålseth til.

– Og vi får besøk av Trump, og der skjer det jo noe hele tiden. Vi er derfor forberedt på å endre innholdet på kort varsel, sier Lena Barth Aarstad.

I år har duoen hatt et tettere samarbeid om tekstene, noe Lena mener styrker revyen.

– I fjor var det 10-årsjubileu­m, og det var naturlig at jeg hadde mest arbeid med tekstene. Det er godt å vaere sammen i år.

100 år med latter

Duoen jobbet også sammen om å ta med seg eldre revytekste­r fra blant andre Juster, Lalla, Rose til sykehjem i fjor, knyttet til den «kulturelle spaserstok­k».

Det var et skattkamme­r de ville gjøre noe mer med, og blir en del av årets sommershow.

– Vi leker oss også litt med hvordan de ville vaert på scenen i dag. Det var jo komikere som utfordret sitt publikum den gang, selv om vi tar mye for gitt i dag, sier Ruben, og legger til:

– Det som var bra, var bra og omvendt. Slik er det også i dag.

Premieren på showet er fredag 10. august, og den forestilli­ngen er nesten utsolgt.

– Forhåndssa­lget i år har vaert veldig godt. Kanskje det fine vaeret i sommer har gjort at folk ikke frykter å gå glipp av solen en kveld. Sindre Omenås ▶

 ?? BEGGE FOTO: SINDRE OMENÅS ?? LATTER: Lena Barth Aarstad og Ruben Kvålseth forbereder seg til årets sommershow, og er glad de er tilbake i KafÈ K.
BEGGE FOTO: SINDRE OMENÅS LATTER: Lena Barth Aarstad og Ruben Kvålseth forbereder seg til årets sommershow, og er glad de er tilbake i KafÈ K.
 ??  ?? BRANNLUKT: Brannen i mai sitter fremdeles i veggene i Bakgården, men Ruben Kvålseth og Lena Barth Aarstad får trolig luftet ut med latter.
BRANNLUKT: Brannen i mai sitter fremdeles i veggene i Bakgården, men Ruben Kvålseth og Lena Barth Aarstad får trolig luftet ut med latter.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway