Varden

BMWs nybilsalg halvert i Telemark

Salgstalle­ne for BMW falt 52,2 prosent fra 360 i fjor til 172 i år for de sju første månedene.

-

Bilia overtok fjorårets beste norske BMW-forhandler Bilsalonge­n fra Solberg-familien ved nyttår. Etter det har antall nyregistre­ringer stupt.

Størst nedgang er det for den elektriske i3 hvor salget gikk tilbake med 118. Telemarkst­allene skiller seg fra de nasjonale for BMW hvor nedgangen var 5,1 prosent.

Det er hittil i år registrert 2.967 personbile­r, en nedgang på 10,2 prosent fra i fjor mot 3,5 prosent ned på landsbasis.

Selger leasingbil­er fra Oslo

– Bildet er sammensatt, forteller Martin Kimerud.

Den tidligere daglige lederen for Bilsalonge­n er nå plassjef for den samme butikken som har skiftet navn til Bilia Skien.

– Fjoråret var et knallsterk­t år og det har vaert en reell nedgang. Bilsalonge­n hadde en avtale med importøren om å selge deres administra­sjonsbiler. Det har dreid seg om over ett hundre biler i året. Det har vaert biler med gjerne 30-50 mil på prøveskilt og som har blitt registrert som nybil hos oss. Nå er vi en del av Bilia og har saerlig fra Bilia Skøyen tilgang på et meget stort utvalgt nyere leasingbil­er som vi selger mye av. Vi er heller ikke så nøye med å registrere biler i Telemark hvis kunden bor andre steder siden vi er en del av en stor kjede, forteller Kimerud

– Folk her i distriktet kjøper gjerne nyere bensin- og dieselbile­r. Jeg har like mye å gjøre nå som bilselger, forteller Ruben Kaasa. Ved siden av ham står flere BMW X1 og X5 fra Skøyen.

– To av disse X1-ene gikk i forrige uke. Biler som har kostet 600.000 kroner selges for 449.000 med 40.000 kilometer bak seg, forteller han.

Hver tolvte nye bil er en Leaf

Størst oppgang har Nissan som bare er ni biler bak Toyota per 1. august. Det skyldes først og fremst den nye generasjon­en av Nissan Leaf.

Forhandler­ne har meldt om eventyrlig salg gjennom første halvår. Fasiten for årets sju første måneder er at hver tolvte nyregistre­ring, 245 biler, var en Nissan Leaf. For merket ble salgsoppga­ngen på 123,4 prosent.

– Dette ser veldig bra ut. Vi har stor ordreserve, men hyggelig leveringst­id på elbil og leverer biler så fort vi kan. Dette blir et meget bra år. sier markedssje­f Jan Tore Hørta hos Nissan-forhandler Mobile i Skien.

Stort Toyota-fall

Toyota beholder andreplass­en bak Volkswagen på salgsstati­stikken for Telemark og på landsbasis.

Tilbakegan­gen i fylket er på 29,6 prosent. Deres hybrid-ener Rav-4 selger bedre (91) enn Mitsubishi Outlander (76) som er på topp blant de ladbare hybridene, men går tilbake 28,3 prosent.

Nok en gang er Volkswagen på topp med markedsand­el på 16,7 prosent.

Golf er på andre plass blant elbil og Passat er nummer fire blant ladbare og den nye T-roc nummer tre blant bensin- og dieselbile­r.

I denne kategorien topper Skoda Octavia sammen med SUV-en Alfa Romeo Stelvio som vel for første gang har ført Alfa opp på salgstopp i Norge.

 ?? ARKIVFOTO: TORE Ø. MOEN ?? VW TOPPER: Volkswagen er fortsatt størst i fylket og Golf selger bra hos salgssjef Jarle Midtbø hos Gumpens Auto.
ARKIVFOTO: TORE Ø. MOEN VW TOPPER: Volkswagen er fortsatt størst i fylket og Golf selger bra hos salgssjef Jarle Midtbø hos Gumpens Auto.
 ?? FOTO: MORTEN ABRAHAMSEN / NTB ?? SPORTSLIG: Alfa Romeo Stelvio er på salgstoppe­n for bensin- og dieselbile­r sammen med Skoda Octavia.
FOTO: MORTEN ABRAHAMSEN / NTB SPORTSLIG: Alfa Romeo Stelvio er på salgstoppe­n for bensin- og dieselbile­r sammen med Skoda Octavia.
 ?? TORE ØYVIND MOEN ?? VINNER: Nissan Leaf er en salgsvinne­r i Telemark og markedssje­f Jan Tore Hørta er strålende fornøyd. Arkivfoto:
TORE ØYVIND MOEN VINNER: Nissan Leaf er en salgsvinne­r i Telemark og markedssje­f Jan Tore Hørta er strålende fornøyd. Arkivfoto:
 ??  ?? HALVERT: Nybilregis­treringer er halvert for BMW, men selger Ruben Kaasa forteller at han selger mange brukte leasing-
HALVERT: Nybilregis­treringer er halvert for BMW, men selger Ruben Kaasa forteller at han selger mange brukte leasing-
 ??  ??
 ?? FOTO: TORE ØYVIND MOEN ?? biler fra Bilia Skøyen.
FOTO: TORE ØYVIND MOEN biler fra Bilia Skøyen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway