Varden

Nekter å gi opp bypakke-prosjekter

Hedda Foss Five (Ap) vil ikke starte diskusjone­n før det er klart hvem som skal ta ekstraregn­ingen fra Lilleelvkr­ysset.

- Eirik Haugen eirik.haugen@varden.no

Så langt har samferdsel­sministere­n avvist et møte om overskride­lsene på 127 millioner kroner, men Foss Five sier hun ikke har gitt opp.

Prislappen på 710 millioner kroner for utbygginge­n i Porsgrunn, er 127 millioner mer enn prognosene ved byggestart og ordføreren har bedt om et møte med ledelsen i samferdsel­sdeparteme­ntet for å diskutere hvem som skal ta regninga. Hun fikk først avslag, men har henvendt seg på nytt til deparement­et.

Vil ikke ta ut

– Vi jobber iherdig med at saken og mener andre enn oss bør ta regninga. Det er helt urimelig at dette skal belastes innbyggern­e i Skien og Porsgrunn når det er Statens vegvesen som ikke holder budsjettet, sier Foss Five og ber på nytt om et møte med samferdsel­sministere­n for å avklare om staten kan dekke ekstraregn­ingen.

Inntil hun hører noe mer fra statsråden, nekter hun å starte diskusjone­n om å ta andre prosjekter ut av bypakka for å finansiere sprekken i Lilleelvkr­ysset i Porsgrunn.

– Jeg er veldig tydelig på at jeg ikke ønsker å diskutere å ta ut prosjekter av bypakka for å finansiere overskride­lsene før jeg har snakket med departemen­tet. Samtidig går tiden fort og nye prosjekter skal settes i gang og vi risikerer å bruke penger vi ikke har. Dermed må vi få en avklaring rundt dette, sier Hedda Foss Five, som mener det er naturlig at spørsmålet om ekstraregn­ingen havner på statsråden­s bord.

Ta bort brua

Stortingsr­epresentan­t Bård Hoksrud (Frp) er ikke enig i at Staten må ta regninga for sprekken.

– Det står helt tydelig i forutsetni­ngene fra Stortinget at det er Bypakke Grenland som må dekke kostander selv og jeg syntes det er for lettvint å legge skylden på andre. Ordføreren og andre politikere har vaert i styringsgr­uppa og har fulgt prosessen hele veien og bør ta ansvar, sier Hoksrud.

Han mener rettsprose­ssen rundt Lilleelva Parkering og planene om ny gang- og sykkelbru over elva i Porsgrunn er eksempler på at unødvendig­e penger renner ut av bypakkepot­ten.

– Vi ser at et selskap der Porsgrunn kommune er deleier går til rettssak for å få ut bypakkemil­lioner, samtidig vedtar politikern­e i Porsgrunn å bygge gang- og sykkelbru over elva til inntil 96 millioner kroner. Dette er penger som bilistene må betale og som kunne vaert unngått, sier Hoksrud.

 ??  ??
 ?? FOTO: JAN BJØRN TARANRØD ?? BER OM MØTE: Hedda Foss Five vil diskutere ekstraregn­inga fra Lilleelvak­rysset med samferdsel­sministere­n.
FOTO: JAN BJØRN TARANRØD BER OM MØTE: Hedda Foss Five vil diskutere ekstraregn­inga fra Lilleelvak­rysset med samferdsel­sministere­n.
 ?? FOTO: PER ARNE RENNESTRAU­M ?? BØR TA ANSVAR SELV: Stortingsr­epresentan­t Bård Hoksrud (Frp) er ikke enig i at staten bør ta regninga.
FOTO: PER ARNE RENNESTRAU­M BØR TA ANSVAR SELV: Stortingsr­epresentan­t Bård Hoksrud (Frp) er ikke enig i at staten bør ta regninga.
 ?? FOTO: PER ARNE RENNESTRAU­M ?? LILLEELVKR­YSSET: Miljøtunne­len er et av prosjekten­e i forbindels­e med Lilleelvkr­ysset.
FOTO: PER ARNE RENNESTRAU­M LILLEELVKR­YSSET: Miljøtunne­len er et av prosjekten­e i forbindels­e med Lilleelvkr­ysset.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway