Varden

Valebøvege­n egner seg ikke for store busser

- (Foto: Fredrik Pedersen)

Skiltet over har veimyndigh­etene satt opp ved starten på Valebøvege­n. Trailersjå­fører som kjører på GPS skal selvfølgel­ig skremmes fra å bruke denne veien. Men hva med store busser?

Sist søndag opplevde vi en stor dansk turistbuss. Dobbeltdek­ker var den også – altså ganske høy. Vi fikk stoppet den ved Bø rett før den skulle kjøre den første delen av Valebøvege­n. Sjåføren kunne opplyse at han skulle til Tinn. For oss som er kjent på veien, var det klart at bussen umulig kunne kjøre undergange­n i Valebø. De er 2,90 og 2,60 høye. Sjåføren takket og fikk snudd i tide.

Anbefaling­en til rette myndighet er å plusse på opplysning­er også om høyden på undergange­n. Vi har også nylig opplevd at en svensk bobil ikke kom gjennom 2,60-undergange­n. Den måtte rygge med store vanskeligh­eter. Kai Evensen (tekst og foto) brune gresset, tror jeg aldri jeg har sett slik en blomsterpr­akt på gravene. Så folk er flinke til å vanne og pynte. Og ikke har jeg sett et eneste lys siden 17. mai.

Vil man hedre sine naere og kjaere kan man vel tenne lys hjemme og sette fram et pent bilde av avdøde? Anne-L fra 3750 for slik å overstyre rette planmyndig­het Porsgrunn kommune? Dette er til fordel for en privat aktør i et internasjo­nalt konkurrans­emarked.

I bystyreved­taket 05.03.2015 etterspør Porsgrunn kommune en nasjonal avfallspla­n og stanser etterbruk av Dalen gruve (bildet nederst på siden) til avfallsbeh­andlingsan­legg og deponi. En slik oppdatert avfallspla­n har ikke Norge selv om ESA har etterspurt det. Anne–Lise Anthonisen

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway