Varden

Varmen fører til økt salg av parasoller

- Per Arne Rennestrau­m journalist

Denne sommeren er det blitt solgt mye is, mange meloner og ikke minst en god del moreller, meldes det i rikt illustrert­e avisoppsla­g. Skisalget har derimot gått noe tregt, antar vi.

Sesongjour­nalistikk er vel egentlig bare et ord jeg fant på. Er det noen avislesere som tror at folk er overrasket over at det selges mer is når det er varmt enn når det er kaldt? Men så er det sånn at noen spalter må fylles. En avis som er langt større enn Varden, men som likevel er ganske lokal, fortalte om økt salg av meloner denne sommeren, sammenlign­et med i fjor. Dette skjedde i en rikt illustrert artikkel, som det het den gangen Borgulfsen serverte sine agurknyhet­er på radio.

At avisene bare skriver om agurker om sommeren, er med andre ord helt feil. Byens solstråle, Porsgrunns Dagblad, kunne melde om økt salg av parasoller, som følge av det fine vaeret. Hvordan det går med paraplysal­get, er for øvrig noe vi i Varden bør følge opp. Da må vi trolig gå litt i dybden og sjekke sydvestsal­get i samme slengen. Eller om avisene selger som hakka møkk som følge av de mange gode melonnyhet­ene.

Det finnes også en del «på tross av-journalist­ikk». Kremmerne vil jo gjerne få oss til å tro at det går veldig bra uansett. Er det ti plussgrade­r og plaskregn en vinter, kommer oppslaget «godt skisalg, på tross av null snø». Det er altså mange som kjøper ski selv om det ikke er noe snø å gå på. Men i det minste har vi paraplyen som vi kjøpte i sommer til tross for at det ikke regnet. Det er mange lokale butikker som nok ville gjort det godt som sandselger­e i Sahara, eller epleimport­ør i Sauherad.

Det selges for øvrig bikinier om vinteren også. Til dårligere vaer her hjemme, desto flere reiser til Syden. Husk parasoll.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway