Varden

Solberg Bil med 6,5 mill. i pluss

Ford-forhandler­en Solberg Bil AS i Skien fikk i 2017 et driftsresu­ltat på 6,5 millioner kroner.

- Knut.heggenes@varden.no

Resultatet er noe svakere enn i 2016 da bedriften kunne notere 9,8 millioner kroner på bunnlinjen.

Fjoråret ga en økning i omsetninge­n for Solberg Bil på Nenset fra 428,1 millioner i 2016 til 468 millioner kroner i 2017.

Kjøpte opp på Notodden

Siden 2016 har Solberg Bil hatt Ford-agenturet for hele Telemark. Familien Solberg kjøpte da opp 70 prosent av den tradisjons­rike ford-forhandler­en Windsvoll Bil AS på Notodden med en uttalt målsetting om å nå 100 millioner kroner i omsetning.

Fjorårets regnskapst­all forteller at målsetting­en ble nådd alt i 2018. Solberg Bil Notodden AS økte omsetninge­n fra 67 millioner i 2016 til 103,4 millioner i 2017.

Bunnlinjen gikk imidlertid ned fra 811.000 kroner til minus 165.000 kroner. Det må sees i sammenheng med at det har vaert foretatt store investerin­ger i ford-anlegget på Notodden etter oppkjøpet sommeren 2016. Det er lagt inn betydelig millionbel­øp både innvendig og utvendig i bilanlegge­t på Tuven.

Solgte ut BMW

Det er far og sønn – Pål Arild og Ole Bernhard Solberg – som har drevet Solberg Bil i en årrekke. Nå er Ole Bernhard Solberg daglig leder, mens Pål Arild Solberg sitter som styreleder.

Tidligere drev også Solberg BMW- og Mini-forhandler­en Bilsalonge­n AS på Nenset. I fjor ble det inngått en salgsavtal­e med den svenske bilgigante­n Bilia. Bilia Personbil AS kjøpte opp samtlige aksjer for 55 millioner kroner.

Fra årsskiftet overtok Bilia formelt Bilsalonge­n. Familien Solberg sitter fortsatt som eiere av lokalene. I 2017 noterte Bilsalonge­n rekordomse­tning på 339,6 millioner og et resultat på 7,7 millioner.

– Dere satte ny rekord for omsetning og resultat i salgsåret, Ole Bernhard Solberg. Du angrer ikke på salget med så god resultatut­vikling?

– Nei, det angrer vi ikke på. Vi visste at utviklinge­n var god, og at den butikken var godt skrudd sammen med et team av dyktige medarbeide­re, sa Solberg til Varden i mai.

▶ Knut Heggenes

 ??  ?? SATSER: Solberg Bil hadde et godt år i 2017. Her daglig leder Ole Bernhard Solberg (t.h.) med Solberg Bil Notodden-leder Eyvind Fjelle.
SATSER: Solberg Bil hadde et godt år i 2017. Her daglig leder Ole Bernhard Solberg (t.h.) med Solberg Bil Notodden-leder Eyvind Fjelle.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway