Varden

Utgift-smell for Lilleelva Parkering

Omstridte Lilleelva Parkering AS hadde i fjor økte inntekter, men driftsresu­ltatet ble forverret med naer 900.000 kr.

- ▶ Per Arne Rennestrau­m per.arne.rennestrau­m@varden.no

Advokatutg­ifter, knyttet opp mot den veritable rettsfeide­n med Statens vegvesen, kan vaere en viktig årsak til at det gikk rett vest.

De bokførte driftskost­nader var på 968.000 kroner, som er 900.000 kroner mer enn i 2016. Daglig leder Svein Ellingsen kan på stående fot ikke si årsaken til dette.

Han represente­rer Bane Nor Eiendom, som eier selskapet sammen med Porsgrunn Utvikling, som igjen er heleid av Porsgrunn kommune.

– Kan det vaere utgifter i forbindels­e med den rettslige prosessen?

– Det er naerliggen­de å anta det, svarer Ellingsen.

Inntekter: 1,3 millioner

Selskapet, som i retten krevde 46,9 millioner av veivesenet for tapt parkerings­areal, omsatte i fjor for 1,305 millioner, noe som er en økning på snaue 50.000 kr sammenlign­et med i 2016. Selskapet fikk midlertidi­g kompensert for plassene som forsvant i forbindels­e med byggingen av Lilleelvkr­ysset, men jakter på langt større beløp på sikt. Dommen i skjønnsret­ten er anket.

Så vidt i pluss

Lillelva Parkering hadde som følge av bokførte ekstraomko­stninger, et resultat før skatt på bare 31.000 kroner, mot 541.000 kroner i 2016. Driftsresu­ltatet sank fra 1,19 millioner til 336.000 kroner.

Rettssaken som har fylt flere spaltemete­r i lokalpress­en er bare så vidt nevnt i notene til regnskapet:

«Selskapet er involvert i en rettstvist i Porsgrunn i forbindels­e med avståelse av grunn til veiformål for 73 av 1655 parkerings­plasser (per i dag) tilhørende selskapet. I skjønnsret­tens dom fra 19. april ble selskapet tilkjent 3,65 MNOK med tillegg for saksomkost­ninger (…..)»

Lilleelva Parkering er et dattersels­kap. Det er ikke bokført utgifter verken til styrehonor­ar eller lønninger.

Leier ut til Skagerak

Inntektene kommer fra utleie av parkerings­plasser til Skagerak Energi.

Siden stiftelsen har Lilleelva Parkering jevnt over bokført drøye en million i inntekter. Etter at eierne gjorde et gammelt villnis til parkerings­plasser har det vaert en gullgruve for selskapet.

Helt til i fjor.

 ?? FOTO. PER ARNE RENNESTRAU­M ?? P-PLASSER: Disse parkerings­plassene har vanligvis vaert god butikk, men i fjor hopet utgiftene seg opp.
FOTO. PER ARNE RENNESTRAU­M P-PLASSER: Disse parkerings­plassene har vanligvis vaert god butikk, men i fjor hopet utgiftene seg opp.
 ??  ?? I RETTEN: Svein Ellingsen (til høyre) .
I RETTEN: Svein Ellingsen (til høyre) .

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway