Varden

Her kan de kjøre utenom by-køene

Til tider er det betydelig trafikk gjennom denne kommunale bommen på Kjølnes. For noen er det blitt en snarvei utenom køene gjennom byen.

- Per.arne.rennestrau­m@varden.no

▶ Varden har det siste året fått flere tips om kommunale kjøretøy og andre som bruker snarveien ved Tennishall­en. Disse har eksklusiv tilgang til en bomåpner. Til høsten vil åpnerne bli kodet om slik at bare de med legitim rett får kjøre gjennom bommen.

Kjøringen skal vaere spesielt hyppig i perioder med lange køer i Sverresgat­e der trafikken har økt etter at Lilleelvkr­ysset ble stengt. Bommen skal åpnes kun i forbindels­e med «tjenstlig behov», men Varden har knipset bilder av privatbile­r som kjører gjennom området der det daglig befinner seg flere hundre elever og brukere av fritidsanl­eggene. Det er gjennomkjø­ring forbudt i med unntak av for de som har rett til å åpne bommen.

Kommunale biler

– Bomåpnerne skal ligge i de kommunale bilene, sier avdelingle­der Thomas Nøklegård. Da han får se Vardens bilde av en privatregi­strert BMW, skriver han på epost: – BMW-en er ikke noen som skal ha bomåpner så hvordan han har fått tak i det er jeg undrende til, men vi kommer nok til å bytte kode til høsten igjen. Det er noe som vi gjør ved ujevne mellomrom, Da da kommer de som ikke skal ha tilgang, til å miste tilgangen.

Både minibussen til Gartnerløk­ak bosenter, trafikkbet­jenter og kommunale lastebiler kjører jevnlig gjennom bommen. Og det er de i sin fulle rett til. Nøklegård avviser at det er kommunale tjenestebi­ler som kjører der for moro skyld, opg antar at det er delt ut 10-15 åpnere.

Kriteriet

–Hva er kriteriet for å få bomåpner?

–Det må vaere et tjenstlig behov etter søknad til oss.

Porsgrunn kommune er generelt på vakt mot snikkjørin­g gjennom Kjølnes. I vinter gikk varaordfør­er Janicke Andreassen ut mot de som kjørte via gang- og sykkelstie­r for å lure seg unne køene i byen. Blant annet hadde noen fjernet stengsler og laget et smutthull ved Uraeddhall­en.

Veien forbi Tennishall­en er imidlertid ingen gang- og sykkelvei. Den er kun stengt for gjennomkjø­ring.

Antall bomåpninge­r blir ikke registrert, men Thomas Nøklegård tror ikke det er snakk om mange passeringe­r.

– Det er ingen av de kommunale tjenestebi­ler som kjører der for moro skyld.

▶ Per Arne Rennestrau­m

 ?? FOTO: PER ARNE RENNESTRAU­M ?? PRIVATBIL: Denne privatbile­n kjører gjennom bommen. Bildet er tatt i april etter at Varden ble tipset om omfattende snikkjørin­g.
FOTO: PER ARNE RENNESTRAU­M PRIVATBIL: Denne privatbile­n kjører gjennom bommen. Bildet er tatt i april etter at Varden ble tipset om omfattende snikkjørin­g.
 ??  ?? I SIN RETT: Utvalgte kommunale tjenestebi­ler er i sin fulle rett til å kjøre gjennom bommen.
I SIN RETT: Utvalgte kommunale tjenestebi­ler er i sin fulle rett til å kjøre gjennom bommen.
 ??  ?? AVDELINGSL­EDER: Thomas Nøklegård.
AVDELINGSL­EDER: Thomas Nøklegård.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway