Varden

Skylder 185 000 kroner i dagbøter

Huseier Henry Rorgemoen har ikke fulgt kommunens pålegg om å istandsett­e blokka i Fløtinga 8 i Skien. Det koster ham dyrt.

- Jonas-fossing@varden.no

▶ – Dere skriver hva dere vil, jeg har hatt folk som har vaert der og fikset. Utover det har jeg ingen kommentar.

Det er svaret eier av Rorgemoen Bygg, Henry Rorgemoen gir da Varden spør om hva status på bygget i Fløtinga 8 i Skien er.

Farlig bygg

Bygget har ifølge naboer stått ubebodd i flere år. Det brant i 2016, og senest i mai i år brant det for andre gang.

Fra januar til juni har Rorgemoen Bygg fått flere pålegg og varsler fra kommunen om å istandsett­e bygningen i Fløtinga 8.

Kommunen fikk ikke noen svar, og 6. juni ga byggesaksa­vdelingen byggeieren sin første tvangsmulk­t på 65 000 kroner, med påløpende bøter på 15 000 kroner per uke.

Fikk svar etter første bot

17. juni svarte endelig Rorgemoen kommunen.

Til å skrive brevet ble daglig leder i firmaet OP-Verkis, Kenneth Olafsen hyret inn.

Via Kenneth Olafsen skriver Rorgemoen at han ikke har mottatt påleggene og varslingen­e om tvangsmulk­t, derfor mener han at kommunen ikke kan gjennomfør­e sitt vedtak om brudd på plan og bygningslo­ven.

Videre skriver Olafsen på vegne av Rorgemoen at de mener det er rett og rimelig å få en utsettelse på tvangsmulk­tene fra 17. juni fram til 15. juli:

– Henry Rogemoen har til hensikt i å sikre bygget, rydde området og gjøre nødvendige tiltak, slik at bygget framstår som sikkert og trygt for omgivelsen­e. Det bes derfor om 3 uker fra dags dato på å utbedre forholdene. Dette mener vi er en passende tid, skriver Olafsen.

To uker etter fristen

I et svar fra kommunen skriver de at bøtene vil bli stanset, og at Rorgemoen får de tre ukene på seg til å dokumenter­e at bygget er fikset.

Nå to uker etter at fristen for å istandsett­e bygget har gått ut, har kommunen ikke mottatt dokumentas­jon på at bygget er sikret.

– Nei, dessverre så har vi ikke det, opplyser saksbehand­ler Sondre Bekken i Skien kommune.

Han forklarer at siden de ikke har mottatt noen dokumentas­jon, så får Rorgemoen bøter for den perioden de egentlig skulle bruke på å fikse bygget.

Det betyr at Rorgemoen skylder totalt 185 000 kroner i bøter, noe Bekken bekrefter.

– Ja, det stemmer. Vi har satt bøtene så høyt for at noe skal skje, sier han.

Uendret

Da Varden besøker bygget, står det uendret fra slik det var rett etter brannen tidligere i år.

Det er inngjerdet med politisper­ringer, samt at det er satt inn treplater i første etasje, men dette er noe politiet gjorde på eierens regning rett etter brannen.

– Sikringen er gjort på hans regning. Vi prøvde å få tak i han i to dager uten å lykkes, sa stasjonssj­ef dag Rune Omland ved Grenland politistas­jon til Varden tidligere.

Bekken i kommunen sier også at kommunen sliter med å få tak i Rorgemoen. Han er mest opptatt av å komme til en løsning slik at bygget blir satt i stand.

– Det er frustreren­de at vi ikke får en ordentlig dialog med eieren av bygget. Vi ønsker at det skal vaere trygt, sier Bekken.

▶ Jonas Fossing

 ?? FOTO: JONAS FOSSING ?? BØTENE LØPER: Bøtene løper så lenge eieren Henry Rorgemoen ikke gjør noe med brannruine­n på Bakken.
FOTO: JONAS FOSSING BØTENE LØPER: Bøtene løper så lenge eieren Henry Rorgemoen ikke gjør noe med brannruine­n på Bakken.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway