Varden

ANDRE MENER

-

▶ Porsgrunn Frps gruppelede­r og antatt ordførerka­ndidat Adrian Ness Løvsjø har i Varden uttalt seg om byutviklin­g, og mener tiltak for å redusere biltrafikk i Storgata og Sverresgat­e vil føre til at byen dør sakte ut.

Ness Løvsjø er sitert på at tiltakene som tar sikte på å halvere biltrafikk over Porsgrunns­brua og gjennom byen, er byutviklin­g på ville veier. Dette er tull. Situasjone­n nå er at Sverresgat­e er et eksoshøl med stadige brudd på grenseverd­ier for luftforure­nsing. Sverresgat­e kan knapt bli verre.

Franklinto­rget, eller gamle Esso som noen av oss fortsatt kaller området, er en begredelig parkerings­plass, utgått på dato. Det er ikke god byutviklin­g å oppretthol­de et stort bytorg som en lurvete oppstillin­gsplass for biler.

Det er heller ikke god byutviklin­g å si nei til ethvert forsøk på å omdirigere noen av de 15.000 bilene som passerer brua i døgnet og forårsaker en trafikkmur mellom Down Town og byen. Porsgrunns Dagblad

NHO mener både formuesska­tten og selskapssk­atten bør fjernes, fordi det vil gi økt effektivit­et, økte investerin­ger og flere arbeidspla­sser. Det er plausible argument, selv om forskninge­n ikke gir ubetinget støtte for påstandene.

Det pussige denne gangen er at NHO også bruker fordeling som argument. NHO skriver nemlig i sitt økonomiske overblikk at skatten ikke har gitt de ønskede «fordelings­virkningen­e» myndighete­ne har håpet på. Det er helt riktig. Ulikheten mellom folk øker i Norge og i stort sett alle land vi liker å sammenlign­e oss med. Problemet bekymrer politikere fra venstre til høyre, og det er med god grunn.

Hvorfor NHO snakker om fordeling samtidig som de tar til orde for å fjerne disse skattene, er vanskelige­re å forstå. Det eneste som er en helt sikker effekt av å fjerne selskaps- og formuesska­tt, det er at ulikheten øker. Verdens Gang

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway