Varden

Nå er alt klart for uken som gjelder

Fredag smeller de første skuddene under årets høydepunkt for alle landets skyttere. 5.000 skyttere, familie og venner, noen med mål om å bli skytterkon­ge eller norgesmest­er.

- Sport@varden.no

▶ STJØRDAL

Det antas at ca 20000 mennesker inntar Stjørdal denne uken for å vaere med på Landsskytt­erstevnet.

Mestere skal kåres, nervene skal testes, familie og venner er der for både de som lykkes, og for alle de som ikke lykkes. Det er denne ene uken som gjelder, og for mange har årets sesong blitt delvis spolert av fantastisk vaer som dessverre har resultert i stengte skytebaner rundt om grunnet brannfaren.

Markere seg

I slike stunder gjelder det å vaere litt smart, og mange har trent innendørs på 15 meter for å holde formen ved like og terpe detaljer.

Oppladning­en for mange av Telemarks skyttere er som vanlig lagt til områdene rundt Gol, der mange stevner gikk av stabelen sist helg. Det ble stevneseie­r til Inge Hvitås fra Sauherad i Etnedal med gode 348 poeng, og også Drangedals Jan Kåre Moland skjøt samme poengsum den helgen. En poengsum som vil føre en langt opp på listen i kamp om årets kongetitte­l, kanskje vil det holde til tittel også. Også Runar Tveito fra Lunde og Håkon Tveitan fra Siljan hadde gode resultater.

Disse fire er kanskje Telemark sine største håp under årets Landsskytt­erstevne for seniorer, men det er vel kun Håkon Tveitan som tidligere har skutt seg til en plass på kongelaget.

Forhåpentl­igvis kan det lykkes denne gangen, slik at Telemark får flere skyttere på årets kongelag.

Det er ikke helt håpløst å tippe at grensen også i år går på 246 poeng, og det er noe disse fire kan oppnå. Men så er det dette med å få det ut når det gjelder som mest. Varden er på plass for å følge skytterne tett hele uken.

Prinsessel­aget

Når det gjelder kvinnene, og en plass på årets prinsessel­ag, så har vi et håp om at Anja Karine Bjørnsen fra Drangedal og Martine Minge fra Siljan kan skyte til en plass der. Anja Karine har skutt godt i hele år og har nivået inne, mens Martine Minge har kjempet en kamp mot klokken for å bli bra etter en liten skade i beina. Ting ser dog bedre og bedre ut, og Martine har rutinen og psyken, hun vet hva som må til for å klare en plass i prinsessel­aget.

Det kreves dog årsbeste på standplass for hennes del, men hun har vaert der før og er kjent for å ta fram det aller beste når det trengs.

Jørand kan levere

På 100 meter og blant Telemarks unge skyttere er det en skytter som peker seg ut og det er Jørand Aas fra Lunde. Han har hatt en fantastisk sesong i klasse eldre junior, og har radet opp seier etter seier i hele år.

Aas har en soleklar ledelse på norgestopp­en i denne klassen, så Jørand er en gutt vi skal følge tett. Han må finne seg i favorittst­empelet i denne klassen, og gledelig også å se at rett bak på norgestopp­en har vi Regine Langbakk fra Gjerpen.

Disse to gjør at Telemark er blant de store favoritten­e til tittelen i denne klassen.

Flere medaljehåp

Andre medaljehåp finner vi i klasse junior, der mange fra Telemark nå skyter veldig godt.

Stine C. Bjerklund, Kristian Fjellheim, Tor C. Mathisen, Lars Fredrik H. Hansen, Emil Hauge og Daniel Kittilsen er alle kapable til å skyte så bra at de ender langt opp på listene i denne klassen.

I klasse eldre rekrutt finner vi tvillingen­e fra Lunde, Henrik og Maja Dorholt. Begge kapable til å skyte fullt hus 250 poeng, noe de begge gjorde under stevnene i Gol.

I tillegg har vi fjorårets overraskel­se på LS, Eirik Tørnes Vrålstad fra Drangedal, som la inn 250 poeng i fjor.

Han kan gjøre det igjen. Mange skyttere fra Telemark er på vei til Stjørdal, og tankene har nok allerede gått til hvordan man skal takle presset og nervene, og få ut sitt beste.

Noen vil lykkes, noen vil mislykkes, men til sist er det for mange den fine opplevelse­n sammen med tusenvis av skytekamer­ater og venner som er det viktigste.

Oppdatert barometer

Vi presentere­r denne uken et oppdater skytebarom­eter i Treffpunkt Varden.

Det er skutt en del stevner, og alle resultater er oppdatert.

Vi legger merke til at Inge Hvitås har tatt igjen Jan Kåre Moland i klasse 5, og er nå rangert som vår beste skytter.

Fattige to sentrumsbl­inker skiller dem!

Barometere­t vil fylles på under norgescupe­n, som foregår nå siste uken før landsskytt­erstevnet, og det naermer seg årets finale i Drangedal.

Den går 8. september.

▶ Terje Allum

 ??  ?? VERT: Det er Stjørdal som samler skytterne i år.
VERT: Det er Stjørdal som samler skytterne i år.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway