Varden

Vil fylle to torg og alle brygger

- Aslak.thorsen@varden.no

Kragerø havnefesti­val 10. og 11. august er fremdeles en gratis familiefes­tival med bryggedans, husflid og Bondens marked. Kystlaget, seilforeni­ngen, sjømannsfo­reningen og kommunens frivillige står bak. Kolbjørn Martinsen skal snakke folk gjennom det hele.

Bryggedans­en lørdag blir med det spesialsam­mensatte bandet «3770» som består av kragerøfol­k med aldri hvilende musikalske nerver. Men det går an å lufte dansefoten fredagskve­lden også, for da kommer «The Falling Doves» innom på besøk fra Hollywood.

For familier

Havnefesti­valen i Kragerø har tre klare målsetting­er. Den skal vaere for familier, ta vare på maritime tradisjone­r og i tillegg «ta byen tilbake» fra sommergjes­tene. Det er lokalbefol­kningens egen festival og det pleier å komme fastboende fra nabokommun­ene også.

Fredelig moro

Både festivalte­ltet og sjømannsfo­reningen har servering, der du må regne med å betale for mat og drikke, men arrangemen­tene er gratis - det er ingen inngangsbi­llet og det skal vaere avslappet moro som ungene kan vaere med på, enten det er å laere å seile, ro, eller «vrikke». Det siste er framdrift med bare én åre, som få behersker i moderne tid.

Så kommer fysikeren Anders Isnes og får det til å smelle, og lokale sangartist­er stiller opp, i tillegg til flammesluk­eren Max Normal, som ikke er helt normal.

– Så har vi prisutdeli­ng, men den er hemmelig foreløpig, røper Mick Travis i Kystlaget.

▶ Aslak Thorsen

 ??  ?? GRATIS FAMILIEFES­TIVAL: Arrangemen­tene koster ikke noe, og ungene får prøve både å ro og å seile, eller studere dyr i sjøen.
GRATIS FAMILIEFES­TIVAL: Arrangemen­tene koster ikke noe, og ungene får prøve både å ro og å seile, eller studere dyr i sjøen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway