Varden

Det er all grunn til å trekke fram Jørgen Solberg som trosset alle odds da han skapte festivalen i Treungen.

- Eirik Haugen Nyhetsreda­ktør

Eirik Haugen, nyhetsreda­ktør

▶ Vi kan trygt slå fast at denne helga er det mange som gleder seg til. To av de største arrangemen­tene i Telemark går av stabelen og tusenvis av mennesker skal få med seg god musikk og stemning på Notodden og i Treungen. Det er klart for Notodden Blues Festival og Treungenfe­stivalen.

▶ I fjor feiret festivalen på Notodden 30-års jubileum og 25.000 betalende tok turen, i tillegg til om lag 15.000 på gratiskons­erter og arrangemen­ter. Det var ny rekord. Det samme kunne Treungenfe­stivalen slå i bordet med i fjor, fire dager og rundt 50 konserter fra to scener ga publikumsr­ekord med rundt 26.000 besøkende.

▶ Dette hadde selvfølgel­ig ikke vaert mulig uten ildsjelene og det er all grunn til å trekke fram Jørgen Solberg som trosset alle odds da han skapte musikkfest­ivalen i Treungen. Han har skapt en stor suksess med et arrangemen­t han selv har bygd opp og som selger 26.000 billetter i et tettsted med under 600 innbyggere. Solberg har tidligere fortalt Varden at han første året hadde et budsjett på 650.000, som var garantert for gjennom huslånet og kausjoner av venner og bekjente. Nå er budsjettet på 15 millioner kroner.

▶ På Notodden er Jostein Forsberg opptatt med å lede en ny bluesfesti­val. 12.000 festivalar­beidere og 1.600 artister har vaert med på festivalen­e gjennom alle disse årene og hele Norge kjenner Notodden som bluesbyen. Denne helga er det all grunn til å sende en takk til Solberg og Forsberg for den innsatsen de gjør for at mange tusen mennesker skal få en hyggelig helg i musikkens tegn.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway