Varden

Droppet samfunnstj­eneste sju ganger

- ▶ SKIEN ▶ birte.susan.ulveseth@varden.no

27-åringen fra Skien ble innkalt sju ganger til samfunnstj­eneste og innskjerpi­ngssamtale­r. I stedet for å møte brukte mannen tiden på private gjøremål.

27-åringen fra Skien er dømt i Nedre Telemark tingrett til 40 dagers fengsel hvor to av dem er trukket fra siden han allerede hadde sittet i varetekt. Mannen er tidligere dømt til samfunnsst­raff på 58 timer, bot på 10.000 kr og tap av førerkort.

Dro på hyttetur

Mannen har i løpet av kort tid etter at samfunnsst­raffen ble iverksatt ved sju tilfeller ikke møtt slikt han plikter.

Første gang dukket han ikke opp fordi han hadde glemt tidspunkte­t. De tre neste gangene fordi han var syk. Det ble bedt om sykemeldin­g for de aktuelle datoene, men sykemeldin­g ble aldri sendt. Retten mener at mannen derfor kunne ha jobbet på de aktuelle dagene.

Mannen ble etter dette kalt inn til innskjerpi­ngssamtale, da dro mannen på hyttetur siden det var vinterferi­e.

27-åringen ble så ilagt meldeplikt. Da valgte skiensmann­en heller å jobbe på en skole. Han hadde gjort dette helt bevisst går det fram av dommen.

Retten mener mannen med viten og vilje ved hvert tilfelle skal ha uteblitt forbi han bevisst valgte å prioritere andre gjøremål enn samfunnstj­eneste.

40 dagers fengsel

Slik retten ser det er det klart at mannen ikke har tatt straffen alvorlig. Mannen er derfor dømt til 40 dagers fengsel med to dager i fradrag siden han allerede hadde sittet i varetekt.

 ??  ?? FENGSEL I STEDET: Etter å ha droppet samfunnstj­eneste blir det fengsel i stedet for 27-åringen.
FENGSEL I STEDET: Etter å ha droppet samfunnstj­eneste blir det fengsel i stedet for 27-åringen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway