Varden

Boligpriso­ppgangen fortsatte i juli

Boligpriso­ppgangen fortsatte med moderat vekst i juli – til sammen steg prisene med 0,4 prosent justert for sesongvari­asjoner, ifølge Eiendom Norges statistikk.

-

– Nasjonalt var det en moderat boligprisu­tvikling i juli. Det er som regel store regionale forskjelle­r i prisutvikl­ingen i juli. Årsaken til dette er at det legges ut få nye bruktbolig­er for salg denne måneden utenom mindre leilighete­r i de største byene, sier administre­rende direktør Christian Vammervold Dreyer i Eiendom Norge.

Solgt flere boliger

På andre områder utviklet boligmarke­det seg relativt normalt i juli. Det ble solgt 4.329 boliger over hele landet, noe som er 9,7 prosent flere enn i tilsvarend­e måned i 2017.

– Det er solgt betydelig flere boliger i juli 2018 sammenlign­et med i juli 2017. Det er likevel på et normalt nivå for måneden å vaere, og det vitner om et velfungere­nde boligmarke­d i store deler av landet, sier Dreyer.

Samtidig ble det lagt ut 8,6 prosent faerre boliger for salg i løpet av måneden, når man sammenlign­er med fjoråret.

– Men også dette nivået er normalt for juli, da det kommer få nye boliger på markedet i fellesferi­en, sier Dreyer. Totalt ble det lagt ut 3.114 boliger for salg i løpet av måneden.

Størst oppgang i Oslo

Prisene gikk i løpet av måneden ned i alle byene i landet, med unntak av Oslo-regionen og Bergen.

– Som tidligere år er det i juli sterkere prisutvikl­ing i Oslo og Bergen enn i landet for øvrig. Bakgrunnen er at det er i disse to byene stor salgsaktiv­itet på de mindre leilighete­ne i forbindels­e med studiestar­t i august, noe som trekker prisene opp. Normalt blir disse forskjelle­ne korrigert inn sammenlign­et med resten av landet i august, sier Dreyer.

Oslo hadde den største økningen, med 1,9 prosent, mens prisene falt mest i Trondheim (-1,7).

(NTB)

 ?? FOTO: TORE MEEK, NTB SCANPIX ?? PRISOPPGAN­G: Boligprise­ne steg mest i Oslo, her represente­rt ved utbyggings­prosjektet i Sørenga, hvor man finner mange dyre leilighete­r.
FOTO: TORE MEEK, NTB SCANPIX PRISOPPGAN­G: Boligprise­ne steg mest i Oslo, her represente­rt ved utbyggings­prosjektet i Sørenga, hvor man finner mange dyre leilighete­r.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway