Varden

På vei til proffliv i Wolverhamp­ton

John Kitolano kommer likevel ikke til å forlenge kontrakten med Odd, og er på vei til engelske Wolverhamp­ton.

- ▶

Torsdag fortalte den unge landslagss­pilleren Varden at han var kommet til enighet med Odd om ny kontrakt. Det har endret seg.

– Vi har informert Odd om at John likevel ikke kommer til å forlenge kontrakten med klubben, bekrefter Kitolanos agent, Atta Aneke.

Avgjørelse­n åpner vei for et utenlandsk eventyr for Gulsetgutt­en, med den nyopprykke­de Premier League-klubben Wolverhamp­ton som neste stopp.

Enig eller svaert naer

Varden vet at Kitolano har, eller er svaert naer, enighet med den engelske klubben.

– Jeg kan ikke kommentere hvilken klubb det er akkurat nå, men grunnen til at John sa nei til Odd, er at han vil til utlandet, sier Aneke.

– Hvorfor endret det seg? – John er veldig ung, og det har vaert et tøft valg for ham. Det har vaert fram og tilbake, fordi han har vaert usikker. Det har naturligvi­s ingenting å gjøre med Odd som klubb, men John har alltid drømt om å spille i utlandet. Når den sjansen kommer, har han lyst til å ta den.

Agenten sier at Kitolano er lei seg for uttalelsen om at han kom til å bli i Odd.

Ønsker kjøp nå

– Ønsker den utenlandsk­e klubben å kjøpe Kitolano nå? – Ja, men dette er opp til klubbene. Nå har Odd mulighet til å forhandle fram en avtale som gir mer enn bare utdannings­kompensasj­on, men dette får klubbene finne ut av, sier Aneke.

Går venstrebac­ken kontraktti­den ut i Odd, har skiensklub­ben krav på utdannings­kompensasj­on.

For spillere som drar fra Norge til engelske klubber, er denne kompensasj­onen høyere enn internt i Norge.

Da Henrik Bjørdal i 2016 gikk fra Aalesund til engelske Brighton, ville en utdannings­kompensasj­on vaere verdt mellom 250-300.000 euro, eller 2,5 til 3 millioner kroner.

Kan bli tosifret

Et salg nå kan ende som bedre butikk for Odd. Selv om man kanskje ikke kan regne med mer enn 1-2 millioner i ren overgangss­um, vil tilleggsav­taler kunne føre til framtidig pengedryss i Skien.

Det er ikke uvanlig med videre utbetaling­er etter antall spilte kamper, debut i Premier League, samt en videresalg­sklausul som kan bli god butikk hvis telemarkin­gen lykkes på engelsk toppnivå.

Da kan totalen til slutt bli et tosifret antall millioner for Odd.

Spiller ikke

Kitolano spiller ikke søndagens kamp i Kristiansu­nd, etter at han fikk krampetrek­ninger bak på låret i VM-kvalifiser­ingskampen mot England.

– Det kjennes mye bedre ut. Kampen mot Kristiansu­nd kommer for tidlig, men jeg bør i alle fall vaere klar til kampen mot Strømsgods­et, sier Oddspiller­en.

 ??  ?? EXIT: John Kitolano er på vei til den engelske Premier League-klubben Wolverhamp­ton, og det kan skje før det engelskeov­ergangsvin­duet stenget 9. august.
EXIT: John Kitolano er på vei til den engelske Premier League-klubben Wolverhamp­ton, og det kan skje før det engelskeov­ergangsvin­duet stenget 9. august.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway