Varden

Seks poeng for dårlig betalt

- ▶ SKIEN ▶ bjorn.borge@varden.no

Et analysever­ktøy som danske Midtjyllan­d bruker, har sett over den norske eliteserie­n til nå i år. Konklusjon: to har fått for godt betalt, mens ett lag har seks poeng for lite etter 16 runder.

– Der er alt påpekt i detalj. Tromsø og Ranheim er de to førstnevnt­e, mens vi er laget med seks poeng for lite, sier Odd-trener Dag-Eilev Fagermo foran 17. serierunde.

Det hele stemmer med sjefens inntrykk av at Odd har gjort seg fortjent til mer enn dagens 20 poeng.

– Man kan ta Brann-kampen her, de tre siste bortekampe­ne eller hjemmekamp­en mot nettopp Kristiansu­nd. I den sistnevnte hadde de i realiteten bare en corner. Vi rundspilte dem, men tapte 1-2. Slik er fotball noen ganger.

Børven trolig ute

Søndag er fotballen slik at Torgeir Børven trolig står over igjen. Det er ikke snakk om en ny skade, men gjensyn med en gammel.

– Han har litt kjenning med leggskaden han hadde tidligere. Trist, for Torgeir har vaert god på trening. Vi skal få tatt et bilde og se om det gir nye svar, sier Fagermo, som håper Fredrik Nordkvelle kan bli klar neste helg.

Søndag blir det igjen et Odd i byggefasen som skal på poengjakt. Fagermo tar med seg minner om gode bortekampe­r før ferien.

– Vi kunne vunnet cupkampen mot Rosenborg, og var gode nok til seier både mot Lillestrøm og Tromsø. Spillemess­ig er vi gode nok, men vi må ha kontinuite­t i laget, sier den rutinerte treneren, og mener at Odd er spillemess­ig godt nok til topp seks.

– Topp sju er vårt mål.

Må få spille

– Er nøkkelen flere bortepoeng?

– Nøkkelen er å utvikle nye spillere, slik at vi – på sikt – kan henge med i toppen og kjempe om medaljer. Men skal vi utvikle spillere, må de få lov til å spille, sier Fagermo, og tilføyer:

– Unggutter gjør feil de mer rutinerte ikke gjør. Slik sett koster det oss poeng, men på sikt skal det gi oss mange poeng.

Håpet er at det innbringer mer enn det koster søndag.

– Jeg mener vi er gode nok til å vinne hver kamp.

 ?? FOTO: NTB SCANPIX ?? SPISS: Tobias Lauritsen er trolig spiss søndag.
FOTO: NTB SCANPIX SPISS: Tobias Lauritsen er trolig spiss søndag.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway