Varden

Geir Hauge rett til finalen

- ▶ STJØRDAL ▶ sport@varden.no

Årets høydepunkt i skytterkre­tser, Landsskytt­erstevnet, er godt i gang i Stjørdal. Telemark markerte seg godt allerede fra start.

Geir Hauge fra Maelum innledet sin skyting i Stjørdal med fullt hus, 30 treff på innledende feltskytin­g fredag. Med det er han klar for finalen 10 august, og har et glimrende utgangspun­kt.

På hans favorittøv­else, stangskyti­ngen, gikk det derimot ikke helt veien. En glimrende start med 16 treff på første holdet, før det kom 9 treff på hold 2 og med 25 treff totalt blir det en kamp om å komme blant de 16 som får plass i selve finalen.

Søndag, når klasse 5 skal i ilden, blir det spennende å se om han når nok en finale i hurtigskyt­ingen som samler tusenvis av tilskuere under finaledage­n.

Kari Fjellheim fra Sannidal overrasket seg selv og andre på sin innledende feltrunde fredag. Hun endte på flotte 29 treff etter fem av seks mulige på det aller siste holdet. På 29 treff finner vi også Hanne Karine Moland og Taran C. Bjørnsen fra Drangedal.

Klare for finale

Alle disse er klare for finaleskyt­ing 10. august og skal med det kjempe om medaljer og stjerner under NM i feltskytin­g.

30 treff har også Willy Krafft fra Løveid skutt under innledende feltskytin­g i klasse V73 på 100 meter. Gunnar T. Olsen, Løveid og Vidar Ottren fra Maelum har skutt 29 treff i samme klasse.

På 100m baneskytin­g skjøt V65 innledende fredag, og Per T. Tveiten fra Bykle gjorde ingen feil. Fullt hus 250 poeng gjør at han skal skyte om tittelen. På 249 poeng er Gunvald Tveita fra Porsgrunds som måtte tåle sure 9,9 på tiende skudd.

242 av Moland

200m baneskytin­g ble innledet av klasse 1 og 2 fredag, og best av Telemarks skyttere ble Bernt Einar Moland fra Drangedal, som gjorde alle forhåndsti­ps til skamme og la inn 242 poeng. Alle forventet 241 poeng av Bernt, siden han stort sett har skutt det i hele år. 246 poeng under norgescupe­n rett før landsskytt­erstevnet gjorde derimot at forventnin­gene steg litt, og poengsumme­n holder nok til en plass i finalen. Der kan han få selskap av Caroline K. Hauge fra Maelum som endte på 241 poeng. Finale blir det også på Arve Øystein Naas fra Drangedal i klasse 2 som i et sent lag fredag skjøt 241 poeng.

Beste telemarkin­g i klasse 1 ble Runar Oterkiil fra Maelum med sine 241 poeng.

 ?? BEGGE FOTO: TERJE ALLUM ?? GOD: Arve Øystein Naas hadde en god start.
BEGGE FOTO: TERJE ALLUM GOD: Arve Øystein Naas hadde en god start.
 ??  ?? FINALE: Geir Hauge er finaleklar.
FINALE: Geir Hauge er finaleklar.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway