Varden

David møtte veggen

Nå er kunstnerne som skal dekorere 12 vegger i Skien klare til å starte.

- ▶ ▶ sindre.omenas@varden.no

David Guinn kom til Skien torsdag. Samtidig med at politikern­e torsdag ga klarsignal til å dekorere veggen i Prinsesseg­ata 13 og de tre andre rådmannen mente var innenfor den «verneverdi­ge murbyen».

– Jeg er glad for at vi kan male denne veggen. Den er fin med den takkonstru­ksjonen, og ligger flott til mot et åpent rom, sier amerikaner­en David Guinn.

Var spent

Helge Pedersen i foreningen «Med hjerte for Skien sentrum» sier han var spent før politikern­e behandlet kunstprosj­ektet i et ekstraordi­naert møte i hovedutval­get for teknisk sektor torsdag.

– Det hadde vaert veldig trist om vi ikke fikk bruke alle veggene vi hadde planlagt. Tilbakemel­dingene jeg får fra kjente og ukjente på gata, viser at veldig mange setter pris på dette prosjektet, sier Pedersen.

Den siste uken har de jobbet hardt med å klargjøre veggene for kunstnerne i «Art for all».

– Det er veldig positivt at kunsten kommer ut og blir tilgjengel­ig i det offentlige rom, og ikke gjemmes bort i et galleri.

Hamsun og Munch

David Guinn ønsker å male veggen ved gamle Holtskog (Prinsesseg­ata 13) sammen med kona Desiree.

Sammen med veggen litt lenger nede i Prinsesseg­ata, ønsker initiativt­akerne at motivet skal ha klare historiske referanser til Skien by.

Prinsesseg­ata 1 vil hedre de som utvandret til Amerika. Gamle Holtskog vil bli preget av Henrik Ibsen, og trolig dramaet «Et dukkehjem».

– Jeg har ikke sett eller lest det, men har sett flere andre stykker av Ibsen, sier Guinn.

Han legger til at han satt stor pris på bøkene til Knut Hamsun, da han leste dem og ikke minst bildene til Edvard Munch.

– Derfor var det fantastisk å bli invitert til Norge, sier han.

Guinn har studert arkitektur og kunst, og mener gatekunste­n gjør at han kan kombinere denne kunnskapen.

Han begynte med gatekunstp­rosjektet ti år etter at byen Philadelph­ia tok de som laget graffiti og «straffet» dem ved at de måtte male om veggene i tråd med ønsket til naboene.

– Det var med på å legge til rette for at gatekunst fikk en god plattform for å utvikle seg. Det er det vi har tatt med oss videre, og nå til Skien.

Gatekunste­n i Skien vil etter planen stå ferdig til Mersmakfes­tivalen 24. august.

 ??  ?? FLOTT: David Guinn gleder seg til å begynne å jo bbe på veggen i Prisessega­te 13,med et bilde so m er inspirert av Ibsen.
FLOTT: David Guinn gleder seg til å begynne å jo bbe på veggen i Prisessega­te 13,med et bilde so m er inspirert av Ibsen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway