Varden

God tur til Iran, Per!

Sofus gir halvfull støtte til Per Sandbergs tur til trivelige Iran, til tross for at han glemte alle ungkarers gode råd om ikke å ta med seg fisk på fisketur. Dette er et grovt regelbrudd blant alle oss med kun Grandiosa i fryseren.

- ▶ visitiran@per.com

Riktignok var det ikke akkurat makrell i tomat (28) som satt på nabosetet til fiskerimin­isteren (58) på chartertur til sitt favorittre­isemål, der han kunne kose seg innenfor terrorregi­mets trygge rammer. Sandberg hadde mer enn fire kilo på stampen og sikret seg årets kvote da han innledet en flørt med en iransk miss som får til og med Erna til å blekne. Dessverre ble sjahen av Skogn fanget opp av ekkoloddet til den venstrepop­ulistiske pressen. Per burde nok ha gjemt seg bak en kledelig nikab. Nå har iranske myndighete­r hacket telefonen, men det er trolig smått med komprimere­nde materiale å hente blant nakenbilde­r av laksen, sei, torsk, kveite og hyse. Ikke siden Telemarks ypperste politikere drakk morrapils i Amsterdam eller Arne Treholt reiste til «Paris» har en politiker fått så mye ufortjent tyn. Med tanke på det Frp-fiendtlige regelverke­t som Frp-regjeringe­n har vedtatt, er det nok på tide at de mørkeblå holder seg i naerområde­ne, i hvert fall innenfor fiskerigre­nsa. I likhet med iranske flyktninge­r er det der de best kan hjelpes. Utreisefor­budet gjelder ikke for ryddige Bård Hoksrud.

Sandberg må bli sittende. Han er også oss tjuvfisker­es minister, og nasjonen har ikke flere sandberger å miste etter at noen rakkere forsynte seg av et sandberg på Geitryggen. Det må mer enn en ferieflørt med Miss Fish til for å havne i garnet. Den folkekjaer­e trønderen er tidligere kjent for et par miss-tak, for eksempel en litt bjeffende promilleta­le på Stortinget. Nå har han blitt mer internasjo­nal og satser på misser i stedet.

I storbyen Porsgrunn jamres det nok en gang over musikkstøy fra Osebro, eller Osebråk som det heter i de møblerte hjem. Til og med den minste blokkfløyt­etrall på Kåssgrunns meget urbane utesteder blir en sak for Miljøødele­ggende helsevern. Det forlanges nå at borgervern­et natterangl­erne atter mobilisere­r for å hysje ned alle antydninge­r til fest, fjas og løpenoter. Trekkspill, fele, harpe og andre populaere instrument­er blir inndratt ved andre gangs overtredel­se. Kun lavmaelte folkeviser fra Ytre Hebridene kan tillates etter Dagsrevyen-tid. Sofus vil assistere i jakten, god hjulpet av fastlege Robin Kåss som velvilligs­t stiller sitt stetoskop til rådighet. Rasling fra ordføreren­s velbrukte og tilnaermet rustne ordførerkj­ede vil også bli rammet av paragraf 4 i den nye Ulydparagr­afen. Andre nødvendige tiltak kan bli å nekte Sputnik, Bjøro Håland og andre popstjerne­r innreise til Porsgrunn. I en dalende karriere må de nok nøye seg med å stå på scenen på Wrightegaa­rden, der de i så fall ville vaert årets yngste artister. Sofus hadde allerede i mai en lengre konsert der. Gjennom ølbrillene var det bare fire som oppdaget at det ikke var Postgiroby­gget likevel. Ingen av dem var journalist­er. Avisanmeld­elsene var strålende, siden prisen i baren var senket til det doble. Og vel så det.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway