Varden

Brøt forbud etter fem minutter

Det tok ikke mer enn fem minutter før den første bilen ignorerte det nye kjøreforbu­det inn til Åletjern. Det kan koste 6.400 kroner.

- Tore Øyvind Moen tore.o.moen@varden.no

Knut Andersen fra skiltavdel­ingen i Skien kommune hadde ikke mer enn lagt det gamle skiltet på lasteplane­t før den første bilen passerte ham og kjørte inn mot Åletjern.

Stoppet og leste skiltet

Sjåføren stoppet først opp og leste tydeligvis på skiltet mens Andersen og Vardens journalist sto og så på.

Hva sjåføren mente om innkjøring­sforbudet som Hovedutval­g for teknisk sektor (HOTS) besluttet i sitt møte torsdag, rakk vi ikke spørre om. Sjåføren satt fart på bilen og passerte flere som hadde tatt beina fatt på vei inn til Åletjern.

Knut Andersen er ikke sjokkert. I sitt arbeid i kommunen og da saerlig vinterstid under brøyting, ser han stadig at folk har liten respekt for skilting. Mens han satt opp forbudsski­ltet fikk han hyggelig kommentare­r.

– En kom til meg og sa at han var glad for at innkjøring ble forbudt slik at det blir tryggere å gå på veien.

Fikk parkerings­bot

– Vi håndhever regelverke­t på parkerings­plassen og en trafikkbet­jent dro til Åletjern da vi fikk rapport om at en bil hadde kjørt inn og parkert, forteller Hanne Cecilie Kåsene i Skien kommune. Parkerings­boten er på 900 kroner.

– Vedkommend­e ble bøtelagt for ulovlig parkering, men ikke for ulovlig kjøring. Vi kan bøtelegge bilen, mens det er politiet som bøtelegger personen som kjører bilen, forklarer hun. Sist søndag sto det 13 ulovlig parkerte biler ved Åletjern, og kommunen vil foreta hyppige kontroller.

5.500 kroner i bot

Trafikkoor­dinator Nils Anders Bruun ved Grenland politistas­jon forteller at bøtene for å bryte innkjøring­sforbudet med bil og motorsykke­l er på 5.500 kroner. Politiet kan i tillegg bøtelegge ulovlig parkering på samme måte som kommunens kontrollør­er.

– Både vi og kommunen har fått mange klager og vi kommer til å følge opp innkjøring­sforbudet med kontroller. Målet er å få folk til å parkere på utsiden og vi håper at vi slipper å skrive ut bøter, forteller han.

Varden har kontaktet eieren av bilen på bildet. Hun bor i Porsgrunn og forteller i en sms at hun skal ta dette opp med ungdommene som hadde lånt bilen.

Forbudet gjelder ikke for grunneiere samt forflytnin­gshemmede med gyldig parkerings­tillatelse.

 ??  ?? PÅ PLASS: Knut Andersen fra skiltavdel­ing i Skien kommune fikk på plass forbudsski­ltet midt på dagen fredag.
PÅ PLASS: Knut Andersen fra skiltavdel­ing i Skien kommune fikk på plass forbudsski­ltet midt på dagen fredag.
 ??  ?? DYRT: Bare fem minutter etter at skiltet med innkjøring­sforbud var på plass kjørte den første bilen inn til Åletjern. Ulovlig kjøring koster 5.500 kroner og ulovlig parkering 900 kroner.
DYRT: Bare fem minutter etter at skiltet med innkjøring­sforbud var på plass kjørte den første bilen inn til Åletjern. Ulovlig kjøring koster 5.500 kroner og ulovlig parkering 900 kroner.
 ??  ?? POLITIKONT­ROLL: Trafikkoor­dinator Nils Anders Bruun.
POLITIKONT­ROLL: Trafikkoor­dinator Nils Anders Bruun.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway