Varden

Elgen i fritidspar­ken ble avlivet

Den uredde elgen som holdt til i Fritidspar­ken slo følge med travhester og fulgte etter turgåere. Nå er den avlivet.

- ▶ Eirik Haugen eirik.haugen@varden.no

Det er Skien kommune som melder dette fredag formiddag.

Ubehagelig situasjon

Landbruksr­ådgiver Trond Indrebø skriver at de forgjeves forsøkte å jage elgen.

– Kommunen har fått flere henvendels­er fra publikum og travhesttr­enere. Elgen har løpt ved siden av hestene og vaert uredd mennesker. Den har ikke vist aggressivi­tet, men svaert unormal oppførsel. 1. august fikk vi beskjed om at en turgåer ikke kom forbi elgen og at den fulgte etter. Samme dag forsøkte folk fra kommunens ettersøksk­orps å jage elgen. Den viste ingen frykt og fulgte etter oss da vi trakk oss unna. Situasjone­n var svaert ubehagelig, skriver Indrebø.

Unormal oppførsel

Han sier at elgen har hatt en unormal oppførsel.

– Elgen har også krysset Voldsveien. På bakgrunn av den unormale oppførsele­n samt muligheten for trafikkuly­kker besluttet kommunen å avlive elgen som nok var to år gammel. Det er ikke hyggelig å avlive et fysisk friskt skogsdyr og vi har sett an situasjone­n i flere uker. Vi anså situasjone­n nå som svaert uforutsigb­ar og muligheten­e for alvorlige episoder var til stede, opplyser Indrebø.

Advarte turgjenger­e

Facebook-siden «Du vet du er fra Skien når» har hatt livlig diskusjon om elgen. Mange har møtt på den og en video av den har fått Kjetil Stubberød, en erfaren elgjeger, til å skrive følgende: «Hmm, ikke bra, dette er en kar med stort avvik fra normalt atferdsmøn­ster, ser den legger på ørene som er et tydelig tegn på at den er sur. Vil anbefale alle om å holde seg litt på avstand fra den.»

Flere har møtt elgen på turer i skogen, men nå er den altså avlivet.

 ?? FOTO: SIMEN BJØRBAEK JESSEN ?? TITTER: Dette har vaert et kjent syn for mange turgåere.
FOTO: SIMEN BJØRBAEK JESSEN TITTER: Dette har vaert et kjent syn for mange turgåere.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway