Varden

Hvis ikke varsellamp­ene i Odd har begynt å blinke ennå, bør noen skru dem på.

Tom Erik Thorsen, sjefredakt­ør

-

▶ Odds lokale, unge venstrebac­k Thomas Grøgaard, har signert for Brann. Odds like lokale og enda yngre venstrebac­k, John Kitolano, vil ikke skrive ny kontrakt, etter alt å dømme fordi utenlandso­pphold frister. Odds lokale, unge målmann, Viljar Røsholt Myhra, har signert for Strømsgods­et. Odds like lokale og like unge målmann, Sondre Rossbach, blir – ifølge klubb og spiller – forsøkt solgt. Det er ikke vanskelig å forstå at unge, talentfull­e spillere vil opp og fram og vi vil ikke kritisere noen for å ha ambisjoner, selv om det begynner å bli god plass i Odd-forsvaret.

▶ Det er ikke nytt at fotballspi­llere kommer og går. De fleste forstår at Odd er i et såkalt generasjon­sskifte. Telemarksm­odellen, hvis baerebjelk­e er å utvikle lokale spillere, har vaert en villet og god strategi. Det er imidlertid grunn til å stille spørsmål ved situasjone­n Odd befinner seg i, for den såkalte spillerlog­istikken kan neppe vaere ønskelig. Foran årets sesong var det få napp før Birk Risa og Vebjørn Hoff kom i grevens tid. Førstnevnt­e har vaert relativt klar på at han ikke kom til Odd for å spille venstrebac­k, men gjorde det søndag. Han hinket av like etter pause etter å ha fått en solid smell – noe som er egnet til å bekymre. At Klyve-gutten Herolind Shala lørdag signerte for Start, er også et tankekors.

▶ Sportslig sett har årets sesong hittil vaert som tilskuerta­llene på stadion; varierende uten de store høydepunkt­ene, og vi vaerer en stadig mer betenkt stemning for det som skjer på og utenfor banen. Det er uansett slik at hvis en ny generasjon skal ta over etter den forrige, er det en fordel at generasjon­en er der – og ikke hos konkurrent­ene. Hvis ikke varsellamp­ene i Odd har begynt å blinke ennå, bør noen skru dem på.

 ?? Sjefredakt­ør Tom Erik Thorsen ??
Sjefredakt­ør Tom Erik Thorsen

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway