Varden

Statsminis­teren og deponi i Brevik

-

Klima- og miljødepar­tementet har bestemt at selskapet NOAH skal få gjennomfør­e en konsekvens­utredning av et deponi for «nøytralise­rt og stabiliser­t uorganisk farlig avfall» i gruvene i Brevik:

Ser at statsminis­ter Erna Solberg uttaler til Varden onsdag at hun ikke har tatt standpunkt i deponisake­n, fordi det kan gjøre henne inhabil. Saken konsekvens­utredes nå og kan havne på hennes bord. Hun uttaler også at på grunn av forretning­shemmeligh­eter kan det ikke vaere full åpenhet i saken.

I forhold til hennes uttalelser om standpunkt og inhabilite­t, så er det vert å merke seg at hennes mann Sindre Finnes er en av lederne i Norsk Industri (organisasj­onen som er en av pådriverne for deponi i Brevik). Hun avventer også konsekvens­utredninge­n til Gjelstens NOAH og uttrykker ingen bekymring for at denne utredninge­n vil vaere nøytral og objektiv.

Solberg kan heller ikke bidra med åpenhet i saksbehand­lingen på grunn av forretning­shemmeligh­eter.

Til det kan reises mange kritiske spørsmål, fordi demokratie­t blir tilsidesat­t. Og hva kan grunnlaget for å holde forretning­shemmeligh­eter skjult mellom stat og en kommune.

Etter min vurdering ligger nå alt til rette for det « perfekte» overgrep mot befolkning­en og lokaldemok­ratiet i Brevik, Porsgrunn, Telemark og deler av Vestfold. Christian Ramberg (Foto: Fredrik Nordahl)

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway