Varden

– Bård Hoksrud bør ligge lavt

-

Ordføreren i Porsgrunn mener stortingsr­epresentan­ten fra Telemark ikke kan skylde på kommunene etter at budsjettet for Lilleelvkr­ysset sprakk.

Striden om overskride­lsene i Lilleelvkr­ysset i Porsgrunn raser videre.

– Hvis det er en som burde ligge lavt når det gjelder Bypakke Grenland, så er det Bård Hoksrud. Vi venter fremdeles i spenning på pengene han lovet oss for å finansiere bypakka uten bompenger hvis vi Frp kom i regjering, sier Robin Kåss.

Bommet på budsjettet

Hans ordførerko­llega og partifelle i Skien, Hedda Foss Five (Ap,) vil ikke starte diskusjone­n om å kutte ut prosjekter i bypakka, før det er klart hvem som skal ta ekstraregn­ingen fra Lilleelvkr­ysset.

Prislappen på 710 millioner kroner for utbygginge­n i Porsgrunn, er 127 millioner mer enn prognosene ved byggestart og ordføreren i Skien vil ha et møte med samferdsel­sministere­n for å diskutere hvem som skal ta regninga etter at Statens vegvesen bommet på kalkylene.

Bård Hoksrud (Frp) mener derimot at dette er for lettvint av ordføreren.

– Vi ser at et selskap der Porsgrunn kommune er deleier går til rettssak for å få ut bypakkemil­lioner, samtidig vedtar politikern­e i Porsgrunn å bygge gang- og sykkelbru over elva til inntil 96 millioner kroner. Ordføreren og andre politikere har vaert i styringsgr­uppa og har fulgt prosessen hele veien og bør også ta ansvar, sa Hoksrud til Varden torsdag.

– Nytter ikke å skylde på oss

Kåss mener derimot at styringsgr­uppa ikke kan ta skylden for budsjettsp­rekken.

– Kommunene har ikke hatt noen innflytels­e over planleggin­gen og budsjettst­yringen. Når budsjettet viser seg å vaere feil, er forutsetni­ngene endret og da bør Stortinget se på saken igjen, sier Kåss.

Kåss avviser også at kommunen har skylden for søksmålet fra parkerings­selskapet der kommunen er deleier via Porsgrunn utvikling.

– Det er et aksjeselsk­ap som i hovedsak eies av Bane Nor, et selskap som svarer til samferdsel­sministere­n, sier Kåss.

▶ Eirik Haugen eirik.haugen@varden.no

 ?? FOTO: PER ARNE RENNESTRAU­M ?? ORDFØRER: Ordfører Robin Kass i Porsgrunn mener stortingsr­epresentan­t Bård Hoksrud bør ligge lavt i bypakkesak­en.
FOTO: PER ARNE RENNESTRAU­M ORDFØRER: Ordfører Robin Kass i Porsgrunn mener stortingsr­epresentan­t Bård Hoksrud bør ligge lavt i bypakkesak­en.
 ?? FOTO: PER ARNE RENNESTRAU­M ?? BØR TA ANSVAR SELV: Stortingsr­epresentan­t Bård Hoksrud (Frp) er ikke enig i at staten bør ta regninga.
FOTO: PER ARNE RENNESTRAU­M BØR TA ANSVAR SELV: Stortingsr­epresentan­t Bård Hoksrud (Frp) er ikke enig i at staten bør ta regninga.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway