Varden

Katten måttte reddes opp fra kum

Det ble en lykkelig slutt for katten som hadde forvillet seg ned i en kum på Notodden.

-

11-åringene Yottam Fitsum og Christian Sinnerud Rulnes og mannskap fra Notodden brannvesen er dagens helter på Notodden. I alle fall hvis du spør den sultne katten som ble reddet opp fra en kum i Jonas Lies gate ved Tveiten skole torsdag.

Hørte mjauing

Guttene var ute og lekte da de hørte mjauing torsdag ettermidda­g. Da de prøvde å finne ut av hvor det kom fra, oppdaget at det kom fra under et kumlokk i gata. De forteller at de først tok kontakt med naboer i området, men det ble klart at de trengte hjelp fra brannvesen­et for å katten ut av kummen.

Brannvesen­et rykket ut og fikk fjernet kumlokket, og ganske riktig befant det seg en katt der nede. De kunne høre den, men den hadde satt seg inne i et rør slik at de ikke fikk tak i den.

Lykkelig slutt

En av naboene visste råd, og hentet en porsjon kattemat som ble heist ned i kummen. Da var ikke katten lenger vondt å be, og en brannmann fikk den trygt opp på bakken igjen.

– Det ble en lykkelig slutt her på Notodden. Katten er sulten, men er i fin form. Den følger etter sine to unge redningsme­nn og er nok ganske så takknemlig, sier Vardens mann på stedet.

Et mysterium

Hvordan katten har kommet seg ned i kummen er imidlertid et mysterium. De to kumlokkene som fører ned var helt tette, og det spekuleres i om katten kan ha kommet seg inn via et rør lenger ned mot Heddalsvan­net.

Guttene fortalte Varden at de tror vet hvor katten hører hjemme, og at de skulle ta kontakt med eierne.

▶ Birte Ulveseth ▶ Vendy Berg Hegle

 ??  ?? GLAD PUS: Yottam Fitsum og Christian Sinnerud Rulnes (11) hørte mjauing i Jonas Lie gate torsdag. De fikk satt i gang redningsak­sjon for pusen som hadde forvillet seg ned i en kum.
GLAD PUS: Yottam Fitsum og Christian Sinnerud Rulnes (11) hørte mjauing i Jonas Lie gate torsdag. De fikk satt i gang redningsak­sjon for pusen som hadde forvillet seg ned i en kum.
 ??  ?? REDDET: Yottam Fitsum og Christian Sinnerud Rulnes med katten som måtte reddes ut av Notodden brannvesen.
REDDET: Yottam Fitsum og Christian Sinnerud Rulnes med katten som måtte reddes ut av Notodden brannvesen.
 ??  ?? SATT FAST: Katten satt seg fast i en kum.
SATT FAST: Katten satt seg fast i en kum.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway