Varden

ANDRE MENER

-

▶ Det er en riktig avgjørelse å stille et språkkrav til de ansatte i barnehagen. En undersøkel­se fra Utdannings­direktorat­et viser at én av tre barnehages­tyrere som har minoritets­språklige ansatte, har opplevd at disse ikke kan godt nok norsk til å snakke med foreldre, barn og kolleger. Det er alvorlige tall som vitner om en avleggs oppfatning av at barnehager er mer et oppbevarin­gssted enn en del av utdannings­systemet.

Man skal selvfølgel­ig kunne forvente at de kan kommuniser­e, og

laere bort, språk til barna. Språk er en av de viktigste forutsetni­ngene for å klare seg på skolen og, for noen, å gjennomfør­e en vellykket integrerin­gsprosess. Dette arbeidet starter allerede i barnehagen­e.

Ved å stille krav til de ansatte i barnehagen, viser man at barnehagen også er en institusjo­n som skal levere kvalitetst­jenester til de aller minste og mest sårbare blant oss. Aftenposte­n

Ahed Tamimi er ingen naiv og uskyldig ungjente. Hun er oppdratt til å drive motstand. Familiemed­lemmer er blitt alvorlig skadet i protester mot bosettere og soldater. Faren har sittet et år i fengsel uten dom. Slektninge­r har vaert involvert i terrorisme, og både Ahed og moren hennes har verbalt uttrykt støtte til drap på israelske sivile.

Men det verden ser, er et land som setter en ung jente i fengsel i åtte måneder for en nokså uskyldig handling. Israel bør bruke denne episoden til å revurdere den doktrinen de har om hard gjengjelde­lse er det beste middelet mot palestinsk motstand.

Om regjeringe­n hadde fulgte soldatens eksempel og ikke brydd seg om en ufarlig episode med en ung jente, ville de ikke bidratt til å skape et symbol som skader Israels omdømme og styrker palestinsk motstand. Vårt Land

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway