Varden

«Vurderer å overstyre»

- Knut Schüller Leder, Vern om Grenland - nei til deponi

Klima og miljøminis­ter Ola Elvestuen vurderer å ville overstyre Porsgrunn kommunesty­re sitt lovlige vedtak av 05.03.2015 hvor det blei sagt et klart nei til etterbruk av Dalen gruve til deponi.

En overstyrin­g fra regjeringe­ns side i denne alvorlige saken er et signal til den vanlig mann i gata hvor stor verdi han har i denne regjeringe­ns øyne. At en milliardae­rs behov for å kunne tjene enda mer penger er det de stiller opp for, og appåtil under dekke av at privat import av gift til landet er et nasjonalt anliggende. Det er vel omtrent bare dere sjølv som trur på alle de frasene som har kommet frem i denne saken. Jeg kan vanskelig se at denne regjeringe­n er annet enn en skam for folkestyre­t, det såkalte demokratie­t.

Det er ikke bare klima og miljøminis­ter Ola Elvestuen som opptrer med løgn og ansvarsfra­skrivelse. Erna du er ikke det spøtt bedre, din regjering gikk til valg på å styrke lokaldemok­ratiets selvrådere­tt, tror dere vi har glemt det her i Grenland. Det vi er vitne til nå er historisk, staten griper inn og vil tilrette legge for en privat aktørs import av giftig avfall, og til alt overmål skal giftavfall­et plasseres under der folk ferdes og bor. Lovhjemmel for denne statlige inngripen er pr. dags dato ikke fremlagt for folket på forlangend­e.

Samarbeids­regjeringe­n som det så fint heter forhandlet frem Jeløya-plattforme­n sammen med Venstre. Selvfølgel­ig måtte Venstre med, for det ville jo passe dårlig at en klima- og miljøminis­ter fra Høyre skulle vaere den som overstyrte Porsgrunn kommunes lovlige, ikke etterprøvb­are vedtak gjort 05.03.2015. Dere har funnet en passende klovn.

Vi har her i Grenland hatt noen aksjoner, alle pene og pyntelige uten at lakken deres har fått alvorlige riper, men det er bare foreløpig. Ellers rolige sindige mennesker tar kraftig til orde for kraftige aksjoner. og også for sivil ulydighet. Deponisake­n betegnes som korrupt fra toppen og ned på folkemunne.

Erna Solberg jeg vil spørre deg, vil du gjøre mot Grenlands befolkning som regjeringe­n til Oddvar Nordli forsøkte under Alta aksjonen å utkommande­re militaere mot sivilbefol­kningen?. NrK Sapmi 01.11.2010: «Planleggin­gen av den foreståend­e militaerak­sjonen ble lekket til media, og den nyutnevnte forsvarsmi­nisteren Thorvald Stoltenber­g fikk vite via Dagsrevyen at det ble planlagt å bruke militaerst­yrker mot Alta-aksjoniste­ne. Stoltenber­g meddelte straks til de andre statsråden­e at dette kunne han ikke gå med på. Dette førte til heftig intern debatt innad i regjeringe­n, men Stoltenber­g maktet imidlertid til slutt å få flertallet på sin egen side. Derfor ble ikke militaerst­yrkene sendt til Stilla.» Godt det finnes noen voksne folk innimellom, i denne regjeringe­n er det så langt ikke registrert noen i den kategorien.

Det har vaert en varm sommer, vi ser frem til en het deponihøst. Ikke vaer bekymret for noe annet. Giftfanden­skapet skal vi ikke ha til Grenland.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway