Varden

Ung mester

Ole Henry Steinsholt (15) kjørte fra alt og alle, og ble mester på hjemmebane. Og det var det siste han så av bilen ingen kunne slå.

- ▶ Bjørn Borge bjorn.borge@varden.no

▶ 15 år gamle Ole Henry Steinsholt var blant de yngste, men likevel best. Hjemme på Grenland Motorsport­senter vant unggutten landsfinal­en i bilcross for juniorer.

NMK Grenlands unge landsfinal­evinner vant samtlige heat, og avgjorde finalen i siste sving på Grenland Motorsport­senter.

– Klart jeg er overrasket. Med 120 deltakere fra hele landet, er det kjempestor­t å vinne. Ikke minst å gjøre det på hjemmebane foran et stort publikum, sier Steinsholt.

At han måtte si takk og farvel til sin Opel Astra, kom ikke som et sjokk.

I bilcross er det mulig å legge inn bud på samtlige biler som har vaert til start. Det manglet ikke på interesser­te som var villig til å betale fastpris på 9.000 kroner for mesterbile­n.

157bud

– Det ble lagt inn 157 bud, og den havnet på Sørlandet. Slik er dette gamet, sier Steinsholt, og tar det hele med et smil.

Selv la han inn bud på en bil han selv har hatt tidligere, men fikk ikke vinnerbude­t. Billøs blir han likevel ikke. – Vi har en annen Astra, som jeg skal kjøre i landsfinal­en neste år, så jeg tror det skal bli bra, sier unggutten, som er førsteårs junior.

Per Magne Svardal, NMK Konsmo måtte se Steinsholt smette forbi til seier like før mål, og ble nummer to.

Tredjeplas­sen tok Christian Hobaek, NMK Larvik.

Espen Løver, NMK Grenland, endte som nummer sju, og var aller yngst av førerne i toppsjikte­t.

– Veldig moro

For arrangør NMK Grenland ble seieren det som gjorde en flott dag enda bedre, selv om den driftige klubben jobbet skjorta av seg for å arrangere en solid landsfinal­e for hele landet.

– Veldig moro med Ole Henry, og veldig moro at enda flere folk nå har fått med seg hva motorsport­senteret kan levere, sier Helge Jensen.

Han gjetter at det var mellom 1.500 og 2.000 vitner til fartsfeste­n ved veien til Luksefjell, og for de fleste ble det sommeridyl­l av beste merke. Som det tidvis luktet svidd av da deltakerne ga bånn gass.

God dag

– Litt i varmeste laget for førerne, som sitter i bil og har kjøredress­er, men det ble en kjempegod dag for arrangemen­tet.

De fleste gjestene var lokale, men landsfinal­en trakk også deltakere som måtte tilbakeleg­ge noen mil.

– Det var deltakere herfra til Tromsø, og vi er glade for at enda flere enn vanlig blir kjent med dette anlegget, sier Jensen.

 ?? FOTO: BJØRN BORGE ??
FOTO: BJØRN BORGE
 ??  ?? MESTER: Ole Henry Steinsholt vant alt som var i landsfinal­en på hjemmebane, men
MESTER: Ole Henry Steinsholt vant alt som var i landsfinal­en på hjemmebane, men
 ??  ?? TRANGT: Tidvis trangt mellom bilene i tøffe dueller.
TRANGT: Tidvis trangt mellom bilene i tøffe dueller.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway