Varden

Tvillingsu­ksess på Landsskytt­erstevnet

Tvillingen­e Maja og Henrik Dorholt fra Lunde imponerte under baneskytin­g i Stjørdal, og Telemark kjemper om seier i klasse V55.

- Sport@varden.no

▶ Landsskytt­erstevnet i Stjørdal er godt i gang, og under helgens skyting hadde Telemark flere skyttere som imponerte og kjemper om seier i sin klasse senere i uken.

Gode tvillinger

I klasse eldre rekrutt som skjøt innledende skyting Lørdag og søndag var det forventnin­ger til tvillingen­e fra Lunde, Henrik og Maja Dorholt(13).

Begge to leverte solid skyting, best denne dagen ble Henrik som skjøt fullt hus 250 poeng og skal skyte om seier i klassen.

Maja var nesten like god med sine 249 poeng, knallsterk­t av de unge talentene fra Lunde.

Fullt hus

Knallsterk skyting fikk Telemark også i klasse V55 Lørdag. May Lise Aas fra Bolkesjø er i delt ledelse med sine 247 poeng etter fantastisk skyting på grunnlaget, der det ble fullt hus og 100 poeng. May Lise er nummer 6 etter innledende skyting, med samme poengsum som lederen, mens Lan Vidar Lundtveit skal innta skive 9 i finalen med 246 poeng.

Også Lars Esse fra Bamble er med i kampen med sine 245 poeng. En spennende finale venter, de antatt beste før start er ikke helt i teten, her kan Telemark gjøre det virkelig sterkt.

En med 30 treff

Klasse Junior har skutt innledende runde i feltskytin­gen. Best fra Telemark er så langt Tor Christian Mathisen fra Bamble, den eneste fra Telemark som klarte fullt hus 30 treff.

På 29 treff finner vi Lars Fredrik H. Hansen fra Sauherad, Stine C. Bjerklund fra Holla og Thea Rinde Oterkiil fra Maelum.

Feltskytin­g har også klasse 2 skutt, og som på banen er det Bernt Einar Moland fra Drangedal som ble best av Telemark skyttere. Med sine 28 treff skal han skyte finale senere i uken og kan med litt flaks blande seg helt opp i medaljekam­pen i klasse 2.

Finale skal også Arve Øystein Naas fra Drangedal skyte, etter 27 treff på innledende runde. Caroline K. Hauge fra Maelum endte på 26 treff i klasse 2.

Feil anvisning

En gjennomgan­g av skivene etter innledende skyting for klasse V73 på feltskytin­gen, viste at Bjørn Bakken fra Siljan hadde fått feil anvisning på sin skive, og Bjørn er finaleklar i klassen etter å ha fått rettet sitt resultat til fullt hus 30 treff.

Eldre Junior har skutt feltskytin­g lørdag, og Jørand Aas fra Lunde var en av favoritten­e på forhånd. Han fikk 28 treff og er klar for finaleskyt­ing, og kan skyte seg langt oppover listene i denne klassen.

Søndag startet også de beste, klasse 5, sin skyting i Stjørdal. De skjøt feltskytin­g i litt ruskevaer og det er ikke til å stikke under en stol at Telemark der har flere sterke kort.

Soleklar finaleplas­s

Vind og regn gjorde imidlertid dagen utfordrend­e for mange, men Inge Hvitås fra Sauherad trosset dette og la inn fullt hus 30 treff på sin feltskytin­g.

Dog så er det stangskyti­ngen som er det viktigste for Inge, og han kvalifiser­te med stevnets beste serie så langt. 30 treff ble det, og en soleklar finaleplas­s førstkomme­nde fredag, der Inge igjen er blant de største favoritten­e til seier.

Solid Moland

Jan Kåre Moland fra Drangedal ble akkurat ferdig med sin innledende feltrunde da Varden gikk i trykken, også han skjøt fullt hus 30 treff og er klar for tittelkamp fredag.

Tross vaer og vind, regn og tekniske problemer, er det bare smil å spore blant hundrevis av håpefulle tilskuere og skyttere, som gjør sitt beste for å bidra til den festen det faktisk er også i Stjørdal.

▶ Terje Allum

 ?? FOTO: TERJE ALLUM ?? SOLIDE: Maja og Henrik Dorholt har vist solide saker så langt under Landsskytt­erstevnet i Stjørdal.
FOTO: TERJE ALLUM SOLIDE: Maja og Henrik Dorholt har vist solide saker så langt under Landsskytt­erstevnet i Stjørdal.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway