Varden

Ste rke vise r i blått lys

Ingebjørg Bratland ga rundt 3.000 publikumme­re en minnerik musikalsk høytidsstu­nd som avslutning på bluesfesti­valen.

- Knut.heggenes@varden.no

▶ Hele Norges gullstrupe fylte Hovigs Hangar med sterke viser i et blått lys. Avslutning­skonserten med tittelen «Somliga går med trasiga skor», er blitt en fin tradisjon – de siste årene med norske toppartist­er på scenen.

Fortjent trampeklap­p

Bratland så ut til å kose seg på scenen. Hun åpnet med å fortelle hvor stas det var å spille på bluesfesti­valen for første gang, og med «halve slekta» i Gransherad, ble Notodden nesten som på hjemmebane.

«ingen som du» fra hennes første soloalbum «Berre meg» gikk hjem hos publikum. Bratland fulgte opp med to av sine seinere hits – «Ljos» fra plata «Månesinn» og «Bror» fra det siste albumet «Hjarteskje­ll».

Det vanket fortjent trampeklap­p da Ingebjørg Bratland rundet av årets bluesfesti­val.

6.000 faerre enn i fjor

God ordene har vaert mange om årets program – både før og under festivalen. Musikkpres­sen har unisont stemplet 2018-plakaten som den beste siden starten i 1988. Det ble likevel en sur publikumss­vikt festivalle­der Jostein Forsberg og styreleder Runar Lia måtte summere opp med søndag ettermidda­g.

Det var rett og slett en blåsøndag for bluesledel­sen da tallene kom på bordet. 17.500 betalende publikumme­re er over 6.000 faerre enn i fjor.

29.000 med gratiskons­ertene

– Vi har hatt den sterkeste festivalen noen gang musikalsk med Ry Cooder som toppen. Alt har gått på skinner, sier festivalle­der Jostein Forsberg.

Men:

– Det har vaert 17.500 betalende på festivalen. Det er over 6.000 faerre enn i fjor. Det er skuffende. Nå blir det en tøff evaluering, selv om vi har hatt 29.000 inne på konsertene om vi tar med alle gratiskons­ertene, sier styreleder Runar Lia.

Håper vi kommer ned på beina

Oppsummeri­ngen tar duoen mens rundt 3.000 er på plass for å høre den gratis avslutning­skonserten med Bratland.

Økonomisk vet ikke ledelsen hvilket utslag publikumss­vikten vil gi.

– Vi får håper vi lander på beina. Det får vi se på hvert, konkludere­r Lia.

Det så knallbra ut på torsdag med dagsrekord med rundt 6.000 på Ry Cooder. Resten av helga var skuffende publikumsm­essig, men svaert solid musikalsk i et blueslys.

Knut Heggenes ▶ etter

 ?? ALLE FOTO: KNUT HEGGENES ?? HØYTIDSSTU­ND: Ingebjørg Bratland leverte en flott avslutning­skonsert på Notodden Blues Festival 2018 foran rundt 3.000 publikumme­re.
ALLE FOTO: KNUT HEGGENES HØYTIDSSTU­ND: Ingebjørg Bratland leverte en flott avslutning­skonsert på Notodden Blues Festival 2018 foran rundt 3.000 publikumme­re.
 ??  ?? EVALUERING: Festivalle­der Jostein Forsberg og styreleder Runar Lia (t.h.) må foreta en grundig evaluering etter publikumss­vikten.
EVALUERING: Festivalle­der Jostein Forsberg og styreleder Runar Lia (t.h.) må foreta en grundig evaluering etter publikumss­vikten.
 ??  ?? IMPONERTE: Warren Haynes imponerte de gitarinter­esserte.
IMPONERTE: Warren Haynes imponerte de gitarinter­esserte.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway