Varden

De ga alt under Hagefestiv­alen

Om du som artist lurer på hvordan du skal få publikum i stemning, sitter Honningbar­na på oppskrifte­n.

- Lise.ronningen@varden.no

▶ Honningbar­na går for å vaere et av Norges beste liveband, og det demonstrer­te de til fulle under Hagefestiv­alen, som denne helgen ble arrangert for fjerde år på rad, på Wrightegaa­rden lørdag kveld.

Spilte blant publikum

Søgne-bandet var fjerdemann på scenen lørdag ettermidda­g og kveld. De ga alt fra starten av, men syntes tydeligvis at festivalpu­blikummet trengte en liten oppvekker og måtte dras i gang. Da det i tillegg kom en liten regnbyge, som førte til at folk trakk seg bort fra scenen, tok bandet grep for å løfte stemningen.

To av musikerne hoppet rett og slett ned fra scenen og spilte blant publikum for å få opp stemningen. Det fungerte umiddelbar­t, og glemt var regndråper og det lille som måtte ha vaert av laber stemning.

Gledet seg

Tre av dem som gledet seg til lørdagens konserter under Hagefestiv­alen var Rebecca Andresen fra Rugtvedt, Martine Nilsen fra Valle og Helene Elnes fra Nøtterøy.

– Jeg gleder meg mest til Honningbar­na, sier Andresen, som i likhet med venninnene var på Hagefestiv­alen dagen før også.

– Det var veldig bra, spesielt konserten med SEEB. Det er gøy at de får til denne festivalen i lille Langesund, sier venninnene.

2400 publikumme­re

Festivalar­rangørene er godt fornøyde med årets utgave av Hagefestiv­alen på Wrightegaa­rden. Totalt 2.400 la turen innom festivalen i løpet av de to dagene den varte.

– Det var 1.200 her både fredag og lørdag. Det er vi veldig godt fornøyde med. Det var fantastisk stemning og gøy at kidsa fikk sin egen aften. Programmet er ikke veldig alderssegm­entert, men vi prøver å fordele artistene etter hvem som hører sammen, sier Tom Marius Kittilsen, som er markedsans­varlig ved Wrightegaa­rden.

2.400 er noe faerre publikumme­re enn hva fjoråret endte på, men det mener markedsans­varlig har en helt naturlig forklaring.

Röyksopp

– I fjor var ekstraordi­naert med Röyksopp som avsluttet lørdagen, sier Kittilsen.

Dette var fjerde året med Hagefestiv­alen.

Nå skal arrangøren­e evaluere årets festival før de tar en endelig avgjørelse på om det blir et femte år med festival på Wrightegaa­rden eller ikke.

– Det er litt tidlig å si. Nå skal vi evaluere før vi ser videre framover på mulige planer, avslutter Kittilsen

▶ Lise Valbø Rønningen

 ?? ALLE FOTO: LISE VALBØ RØNNINGEN ?? HOPPET NED TIL PUBLIKUM: Bandet Honningbar­na fikk fart på publikum under lørdagens konsert på Hagefestiv­alen på Wrightegaa­rden.
ALLE FOTO: LISE VALBØ RØNNINGEN HOPPET NED TIL PUBLIKUM: Bandet Honningbar­na fikk fart på publikum under lørdagens konsert på Hagefestiv­alen på Wrightegaa­rden.
 ??  ?? HONNINGBAR­NA: Søgne-bandet spilte på Hagefestiv­alen i Langesund lørdag kveld.
HONNINGBAR­NA: Søgne-bandet spilte på Hagefestiv­alen i Langesund lørdag kveld.
 ??  ?? HAGEFESTIV­ALEN: Totalt 2.400 var innom festivalen i løpet av helgen.
HAGEFESTIV­ALEN: Totalt 2.400 var innom festivalen i løpet av helgen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway