Varden

Odd sløste bort seieren etter pause

Sjansesløs­eri av en annen verden og en kjempetabb­e av Sondre Rossbach gjorde at Odd reiste skuffet fra en bortekamp der de fikk med seg poeng.

- ▶ Nils-Tore Olsen og NTB nils-tore.olsen@varden.no

Den første omgangen borte mot Kristiansu­nd var solid, og burde ha avgjort kampen. Istedet sløste Odd bort seieren etter en keepertabb­e og dårlig fortsettel­se.

Odd var desidert best de første 45 minuttene og kunne lett ledet med både to og tre mål.

Jone Samuelsen fikk en god mulighet etter ni minutter, men Sean McDermott var godt med på notene og fikk berget til corner. Åtte minutter senere ble headingen til Birk Risa avverget på strek.

Keeperen var best

Det skulle likevel ikke gå lang tid før Odd fikk nettsus. Skienslage­t vartet opp med lekkert veggspill, og Bilal Njie fikk aeren av å sette inn ledelsen etter 19 minutter. Det kunne derimot sett mye annerledes ut for hvittrøyen­e. Minuttet før traff Liridon Kalludra stanga for vertene.

Njie burde blitt tomålsscor­er da han ble headet igjennom etter drøye halvtimen, men McDermott hindret scoring med en beinparade og gjorde at 0–1 sto seg til pause.

– I den første omgangen var det klassefors­kjell. Men vi var dessverre fryktelig ineffektiv­e, sier Dag-Eilev Fagermo.

Banens beste spiller var for øvrig KBK-keeper Sean McDermott. Det fortelle ren hel del.

Rossbach-tabben

Annenomgan­g startet dårlig for gjestene. Allerede etter to minutter måtte Birk Risa ut med kneproblem­er.

Fagermo var ikke fornøyd med behandling­en Birk Risa fikk av Stian Aasmundsen, som ble belønnet med gult kort for sin takling på Odd-spilleren. En mager trøst for Odd, for Risa måtte utmed en kneskade.

– De gikk ut i den andre omgangen og måkte ned Birk Risa og fikk blod på tann–og en scoring i tillegg. Da sleit vi i ti-femten minutter, sier Fagermo.

Verre ble det da Christoffe­r Aasbak sørget for balanse i regnskapet etter en keepertabb­e fra Sondre Rossbach etter 53 minutter. Det harde, lave skuddet gikk midt på Rossbach, men snek seg mellom beina på sisteskans­en.

– Det var skikkelig skuffende å se den gå inn. Hadde de scoret på det forsøket som gikk i stolpen, så greit nok. Men scoringen skal Sondre ta, konkludere­r kaptein Steffen Hagen, uten at veldig mange vil vaere uenig.

Tre minutter senere holdt Rossbach på å kløne det til igjen da han skulle få kontroll over en pasning med medspiller. Daouda Bamba jaget og fikk snappet ballen ved dødlinjen, men Rossbach kom seg tilbake mellom stengene og fikk reddet skuddet til Kalludra.

Odd presset på i sluttminut­tene, men lagene måtte ta til takke med 1–1. Det er nok vertene mest fornøyd med etter telemarkin­genes sjanserike førsteomga­ng.

10. plass

Uavgjortre­sultatet sørger for at Kristiansu­nd og Odd fortsatt innehar henholdsvi­s 8.-plass med 24 poeng og 10.-plass med 21 poeng.

– Det er helt utrolig at vi ikke vinner kampen. Uavgjort på bortebane, også er vi ikke fornøyd. Det er for dårlig, sier Hagen.

– 1–1 er ikke i naerheten av å vaere riktig resultat–ut ifra spillets gang. Som trener må jeg se ut ifra prestasjon og den blir opp imot maksimalt av det vi har potensial til. Jeg er veldig godt fornøyd med spillerne. De jobbet knallhardt og var taktisk veldig gode. Så er det ineffektiv­iteten som gjør at ikke vi vinner. Det var i alle fall viktig å få poeng.

– Savner dere en målscorer? – Nå er Tobias Lauritsen en ung gutt som kom fra Pors i 3. divisjon. Og vi har Bilal Njie, som kom fra 2. divisjon i fjor. Han scoret og var alene med keeper. Joshua Kitolano kom inn og brant en stor sjanse. Når de guttene får mer og mer tid, så tror jeg de vil levere. Så har vi Torgeir Børven. Han har vaert i kjempeslag på treningene. Vi håper han er klar til helgen.

 ??  ??
 ??  ?? VENTER PÅ BUD: Odd venter på at Wolverhamp­ton skal komme med et bud på John Kitolano. Det hadde ikke skjedd i går kveld.
VENTER PÅ BUD: Odd venter på at Wolverhamp­ton skal komme med et bud på John Kitolano. Det hadde ikke skjedd i går kveld.
 ??  ?? KORT JUBEL: Bilal Njie (innfelt) jublet for sin
KORT JUBEL: Bilal Njie (innfelt) jublet for sin

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway