Varden

Solgte klaer for 12 millioner

Kristin Byrjall Pallesgaar­d selger klaer for en million i måneden på Zoma. Åpningen av en ny butikk på Down Town er derimot skrinlagt.

- ▶ Lise Valbø Rønningen lise.ronningen@varden.no

▶ – Vi hadde 24.000 betalende kunder i fjor og omsatte for 12 millioner, sier Kristin Byrjall Pallesgaar­d, eier av klesforret­ningen Zoma. ▶ Åpningen av en butikk til på Down Town er skrinlagt.

– Vi hadde 24.000 betalende kunder i fjor og omsatte for 12 millioner. Bunnlinja viser at vi satt igjen med 2,1, millioner. Det er en økning fra 2016, og 2018 ligger an til å bli enda bedre, sier eier av Zoma på Herkules, Kristin Byrjall Pallesgaar­d.

24.000 kunder

I fjor kom nyheten om at Zoma skulle åpne en butikk til på kjøpesente­ret Down Town i Porsgrunn. De planene er nå skrinlagt.

– Det ble ikke helt slik vi hadde sett for oss på Down Town, men vi har hatt en veldig god dialog med eierne Citycon hele veien. Jeg har fått beskjed om at vi er velkommen tilbake dersom vi endrer mening, sier hun.

Byrjall Pallesgaar­d er blitt spurt om å åpne butikk andre steder også, men det er uaktuelt.

– Jeg er kjempestol­t av å ha blitt spurt, men vi blir her, sier hun.

Skal pusse opp

Nå skal butikkeier­en konsentrer­e seg om å gjøre den eksisteren­de butikken på Herkules enda bedre for både kunder og ansatte. En nyansettel­se er allerede i boks, og snart starter oppussinge­n av lokalene.

– Vi skal legge nytt gulv og male veggene, men butikken blir ikke stengt av den grunn, sier Byrjall Pallesgaar­d.

Hun er selv på jobb hver eneste dag, også på søndager.

– Da har jeg tid til å gjøre om i butikken og utstilling­en, sier Byrjall Pallesgaar­d.

Hun ansatte nylig en til, og de er dermed fem stykker som jobber i butikken.

– Jeg er avhengig av bunnsolide ansatte, og det er jeg så heldig at jeg har. Vi får høre mange og viktige historier over disk fra kundene våre. Nå er vi flere ansatte og får bedre tid til å lytte, det synes jeg er viktig, sier hun.

Butikk i 11 år

Byrjall Pallesgaar­d åpnet Zoma for 11 år siden, og er glad for at butikken går bra.

– Det ligger enormt mye jobb bak de gode tallene, mye mer enn mange tror. Det er ikke viktig å vaere best i klassen eller å tjene mange penger, men det er viktig at arbeidspla­ssen er trygg for flokken min, som jeg kaller de ansatte, sier hun.

 ?? FOTO: FREDRIK PEDERSEN ??
FOTO: FREDRIK PEDERSEN
 ?? ARKIVFOTO ?? ÅPNER IKKE LIKEVEL: Det blir ikke Zoma-butikk på Down Town i Porsgrunn likevel.
ARKIVFOTO ÅPNER IKKE LIKEVEL: Det blir ikke Zoma-butikk på Down Town i Porsgrunn likevel.
 ?? HERKULES: ARKIVFOTO ?? i Skien. Zoma ligger på Herkules
HERKULES: ARKIVFOTO i Skien. Zoma ligger på Herkules
 ??  ?? BUTIKKEIER: Kristin Byrjall Pallesgaar­d eier klesbutikk­en Zoma på Herkules i Skien. Butikken selger klaer for kvinner.
BUTIKKEIER: Kristin Byrjall Pallesgaar­d eier klesbutikk­en Zoma på Herkules i Skien. Butikken selger klaer for kvinner.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway